Το θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει στη σκηνή ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΡΟΣ δύο μονόπρακτα του David Mamet με τον γενικό τίτλο «Reunion», σε σκηνοθεσία

του νεαρού σκηνοθέτη Γρηγόρη Ρέντη (βραβευμένος για τη μικρού μήκους ταινία του «Η Δύση»). Οι επί μέρους τίτλοι των μονόπρακτων είναι «Reunion» και «Μαύρο πόνυ».

Μία Κυριακή του 1973, η εικοσιτετράχρονη Κάρολ επισκέπτεται τον πατέρα της, Μπέρνι, στο διαμέρισμά του. Έχουν να βρεθούν 20 χρόνια από τότε που ο Μπέρνι χώρισε με την μητέρα της.

Εκείνη έχει έρθει να βρει λύση στην αδιέξοδη ζωή της. Εκείνος τη δέχεται για να περισώσει ότι αξίζει από το τσαλακωμένο παρελθόν του.

Στην διάρκεια ενός απογεύματος θα προσπαθήσουν να παραδεχθούν τα λάθη τους με την ελπίδα ότι θα έχουν ένα κοινό μέλλον.

Στο ρόλο του Μπέρνι κάνει το θεατρικό του ντεμπούτο ο ηθοποιός Γιάννης Κοκιασμένος (“Στρέλλα”, “Ένα Τραγούδι δεν Φτάνει”) ενώ το ρόλο της Κάρολ ερμηνεύει η Κάτια Γκουλιώνη (πρωταγωνίστρια της καινούργιας ταινίας του Άγγελου Φραντζή, “Μέσα στο Δάσος”).

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Στην Αμερική του 1973 ο πόλεμος του Βιετνάμ είχε παρατάξει τους πολίτες απέναντι στην κυβέρνησή τους. Ο Ντέιβιντ Μάμετ αντέδρασε γράφοντας το Reunion, ένα έργο για την γεφύρωση της σχέσης της εικοσιτετράχρονης Κάρολ με τον πρώην αλκοολικό πατέρα της που δεν έχει δει από όταν ήταν τεσσάρων ετών.

 Σε μια εποχή που το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο αλλού, ο Μάμετ επιλέγει να περιγράψει μια σχέση θεμελιώδη που οι ήρωες της παλαιότερα θεωρούσαν πολυτέλεια.

Σχέσεις που θεωρούμε δεδομένες κοστίζουν το περισσότερο αν χαθούν. Η Κάρολ δεν είναι πια μικρή. Ο Μπέρνι δεν έχει πια τη δικαιολογία της εύθραυστης θέλησης του. Αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να διεκδικήσουν τη σχέση που και οι δυο έχουν τόσο ανάγκη.

Αν υπάρχει κάτι καλό σε μία δύσκολη στιγμή είναι ότι κάνει τις αποφάσεις εύκολες.

Συντελεστές
Κείμενο: Ντέιβιντ Μάμετ
Μετάφραση: Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Ρέντης
Δραματουργός: Αρασέλη Λαιμού
Σκηνικά: Καλλιόπη Ανδρεάδη
Κοστούμια: Αρασέλη Λαιμού
Φωτισμοί: Σοφία Αδαμοπούλου

Παίζουν
Γιάννης Κοκιασμένος, Κάτια Γκουλιώνη

Η παράσταση θα παρουσιάζεται στο θέατρο Τόπος Αλλού, από την Παρασκευή  22 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, κάθε  Παρασκευή & Σάββατο στις 23:00 και  Κυριακή στις  21:30