Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού Αντωνάκη Χριστοδούλου με τίτλο «Ρέθυμνο – Λος Άντζελες 11391,480 χλμ.»…

… που θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 (20.00-22.00) και θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου 2012

Ο καλλιτέχνης, (ο οποίος έχει μεγαλώσει στο Ρέθυμνο) μετά από ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες, αποφασίζει να συγκρίνει τις δύο πόλεις και να καταλήξει πως μοιάζουν πολύ περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς. Η έκθεση αυτή αποτελείται κυρίως από φωτογραφικό υλικό και σχέδια που λειτουργούν σαν “αποδεικτικά στοιχεία” και γιατί όχι σαν μια ξεκαρδιστική μελλοντική πρόταση πάνω στην εξέλιξη της πόλης του Ρεθύμνου.

Ο Αντωνάκης Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε ζωγραφική και φωτογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και fine art media στο πρόγραμμα MFA του Slade School of Fine Art του UCL στο Λονδίνο. Δουλεύει κυρίως με φωτογραφία, σχέδιο, κολάζ και βίντεο και έχει παρουσιάσει δουλεία του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

H έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του “Φαντάσου τη Πόλη: Ρέθυμνο 2012” που διοργανώνεται από την ομάδα Imagineers.