Ο πολυβραβευμένος με σημαντική διεθνή καλλιτεχνική παρουσία σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός σε ένα ιδιαίτερο θεματικό  ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Σε ρε ελάσσονα…» παρουσιάζει 4 εμβληματικά έργα του ρεπερτορίου στην τονικότητα της ρε ελάσσονος, υψηλών δεξιοτεχνικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Με εκκίνηση την υπέροχη ”Ciaconna” από την 2η παρτίτα για βιολί του J. S. Bach σε μεταγραφή για πιάνο του Feruzio Busoni, περνάει στις γεμάτες εναλλαγές ”Παραλλαγές σε ένα θέμα του Corelli” έργο 42 του Sergei Rachmaninoff, περιπλανιέται στις απόκοσμες πύλες της κολάσεως του Δάντη ερμηνεύοντας την ”Dante Sonata” του Franz Liszt και ολοκληρώνει το μουσικό του ταξίδι στη ρε ελάσσονα καταλήγοντας στην αριστουργηματική και σπάνια παρουσιαζόμενη στο ελληνικό κοινό 1η Σονάτα έργο 28 του Rachmaninoff.

Πρόγραμμα

”Σε ρε ελάσσονα…”

J. S. Bach – F. Busoni                    

Ciaconna  σε ρε ελάσσονα

S. Rachmaninoff

Παραλλαγές σε ένα θέμα του Corelli σε ρε ελάσσονα, έργο 42

F. Liszt 

Après une Lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata σε ρε ελάσσονα

Διάλειμμα 

S. Rachmaninoff                              

Σονάτα αρ. 1 έργο 28 σε ρε ελάσσονα

Allegro moderato

Lentο

Allegro molto

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Γεννημένος στην Καρδίτσα. Απόφοιτος και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕKΠΑ. Απόφοιτος των Ανώτατων Μουσικών Ακαδημιών Βερολίνου και Λειψίας με σολιστικό δίπλωμα πιάνου και master. Μελέτησε με σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος (Ciccolini, Perahia, Katsaris, Solomon, Szidon). Υπότροφος πολλών Ιδρυμάτων σε Ελλάδα (ΙΚΥ, Ίδρυμα Κωστόπουλου) και εξωτερικό (World in Harmony, Fr. Eb. Stiftung, Κρατίδιο Σαξονίας). Βραβεία και διακρίσεις σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, μεταξύ άλλων από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής και την Ακαδημία Αθηνών και κάτοχος του Βραβείου Gina Bachauer. Έντονη διεθνή καλλιτεχνική δραστηριότητα με εμφανίσεις ως σολίστ σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών (Konzerthaus Βιέννης, Philharmonie Βερολίνου, Carnegie Hall Ν. Υόρκης, Φιλαρμονική Όσλο, Auditorio de Falla Γρανάδας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών),  δισκογραφία μεταξύ άλλων με την Naxos και σύμπραξη με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικές του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudad de Granada κ.ά). Πραγματοποίηση πρώτων παγκόσμιων εκτελέσεων έργων. Πρώην μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Aurora της Γερμανίας και του συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble. Πρώην λέκτορας πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς κύκλου συναυλιών Νέοι Κλασικοί.

Επόμενες συναυλίες στην Αθήνα:
– 11/12/2014: Ρεσιτάλ πιάνου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με έργα Berg, Bach και Brahms.
– 21/1/2015: Ρεσιτάλ για 2 πιάνα στο Μέγαρο Μουσικής με έργα Arensky, Tchaikovsky και Rachmaninoff.
– 6/2/2015: Σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής στο 3ο κονσέρτο του Beethoven.
– 2/3/2015: Ρεσιτάλ με έργα για βιολί και πιάνο του Mozart στην αίθουσα συναυλιών Φ. Νάκας.
– 19/3/2015: Liederabend στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.