Η σύλληψη και η χορογραφία είναι του Αλέξη Τσιάμογλου και βασίζεται σε μουσική του Sonny Touch. Ερμηνεύει η Νιόβη Μπένου. Την ενδυματολογική και σκηνική επιμέλεια έχει η Στέλλα Γκρεκιώτη. Τους φωτισμούς σχεδίασε η Ελένη Χούμου. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της κολεκτίβας RoughCut.

Το Requiem

… είναι ένα χορογραφημένο πορτρέτο της χορεύτριας που λειτουργεί ως προσωπικός επικήδειος λόγος. Είναι ένα ηχητικό τοπίο που διατρέχει όλη την περφόρμανς, που διαμορφώνεται και μεταβάλλεται με μπάλες πινγκ πονγκ πάνω στο ξύλινο πάτωμα, ένα νάιλον που μετατρέπεται σε φούστα, χορό, τραγούδια, αφηγήσεις και ντοκουμέντα. Πρωταρχικά υλικά είναι το σώμα της χορεύτριας και οι εμπειρίες που φέρει. Σε αντίθεση με τα πορτρέτα στη ζωγραφική, εδώ το χορογραφικό πορτρέτο το αντιλαμβανόμαστε ως διαδικασία, ως τόπο συνάντησης και δυνατοτήτων. Η χορογραφική ματιά λειτουργεί σαν  ένα σύστημα που συλλαμβάνει χειρονομίες, κινητικότητα, διαθέσεις και προθέσεις, τύπους σώματος.

Με αφετηρία και πηγή έμπνευση την ταινία Limits of Control του Jim Jarmusch, ο Αλέξης Τσιάμογλου ερευνά κατά πόσο είναι δυνατόν να αποστασιοποιηθούμε από αυτό που περιγράφεται από πολλούς ως «ουσία» του χορού και μέσω αυτής της αναζήτησης νέων εμπειριών να οδηγηθούμε σε νέα άγνωστα περιβάλλοντα.

Ο Αλέξης Τσιάμογλου…

… από το 2008 έχει συνεργαστεί με ομάδες, χορογράφους και σκηνοθέτες όπως: Sinequanon, Default, 50 Collective, David Zambrano, Λία Τσολάκη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Σωτήρη Χατζάκη. Ως χορευτής έχει εμφανιστεί σε παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, του ΚΘΒΕ κ.ά. Το 2013 εμφανίστηκε στην ταινία Fabric of Time του Miky Ambrozy η οποία απέσπασε το βραβείο Wild Card στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Mικρού Mήκους στο Leuven.

Μικρού μήκους ταινίες χορού που έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ στη Σουηδία, την Πορτογαλία, τη Βραζιλία και την Ελλάδα. Για τη χρονιά 2013-14 του απονεμήθηκε υποτροφία από το χορογραφικό κέντρο του Άμστερνταμ (ICK- SPAZIO) για νέους ταλαντούχους χορογράφους. Από κοινού με τη Σοφία Παπανικάνδρου πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο TOWARDS PERFORMANCE που απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, performers και ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η κίνηση και ο χορός.

Η κολεκτίβα RoughCut…

… σχηματίστηκε το 2015 από τον Αλέξη Τσιάμογλου και τη χορεύτρια-χορογράφο Σοφία Παπανικάνδρου στη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη δημιουργία χορογραφικών έργων, ταινιών χορού και προωθητικού υλικού. Πυρήνας στη δημιουργία είναι η αντίληψη και γραφή με αρχές τεχνικών μοντάζ. Η RoughCut έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τα έργα: Encounter και Crossroads σε χορογραφία Αλέξη Τσιάμογλου, Groove Theory σε χορογραφία Σοφίας Παπανικάνδρου και The Stars Won’t Come Out Tonight σε σκηνοθεσία Μαριλένας Κατρανίδου. Παράλληλα με το χορογραφικό της έργο, η RoughCut δημιουργεί προωθητικό υλικό και βίντεο για ομάδες χορού και θεάτρου.

Τα μέρη

Αναφορές στο σημαδεμένο χορευτικό σώμα
Συναντήσεις και ρωγμές
Η εξαφάνιση της χορεύτριας

Συντελεστές

Σύλληψη, χορογραφία | Αλέξης Τσιάμογλου
Ερμηνεία | Νιόβη Μπένου
Μουσική | Sonny Touch
Ενδυματολογική & σκηνική επιμέλεια | Στέλλα Γκρεκιώτη
Σχεδιασμός φωτισμού | Ελένη Χούμου
Καλλιτεχνική επιμέλεια  | RoughCut