Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει στην αίθουσα θέατρο, την παράσταση της Στεφανίας Μυλωνά με τίτλο «Rear Guards»…

… την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, στις 21.00.

Η παράσταση της Στεφανίας Μυλωνά Rear-Guards αφορά τόσο στη μέθοδο Dancing Sculptures (Κινούμενα Γλυπτά) όσο και σε νέα χορογραφικά της κομμάτια. Κομμάτια οπισθοφύλακες κάθε κίνησης, κομμάτια κινούμενων εικόνων, και κινούμενων ήχων από το παρελθόν στο σήμερα, κομμάτια μερικής ανεξαρτησίας που αντιτάσσουν την χορογραφία στην αισθητική.  Χορευτικές και σωματικές φόρμες σε ένα παιχνίδι σουρεαλιστικής μεταμόρφωσης και kitsch πλουραλισμού, ζωντανεύουν εικόνες μιας άλλης εποχής. Ξεπερασμένες αισθητικές κατασκευές που εγκαταλείφθηκαν με την ίδια βία που επιβλήθηκαν, ανασύρονται εκτός τόπου και χρόνου και ως οπισθοφύλακες της χορογραφίας, φωνάζουν σιωπηλά πως η τεχνική υπερέχει της αισθητικής.

Σημειώνει η χορογράφος Στεφανία Μυλωνά:
“Το Dancing Sculptures αναδεικνύει την εικαστική δραματουργία στο χορό και την στενή αισθητική σχέση γλυπτικής και χορού. Οι χορευτές δημιουργούν συμπλέγματα μέσω της σωματικής επαφής και εγγύτητας. Το Dancing Sculptures είναι αποτέλεσμα της ερευνητικής πρακτικής διατριβής μου με τίτλο Dancing Sculptures: Contractions of an intercorporeal aesthetic (University of Surrey) που εξήγησε την διεπιστημονικότητα μέσω της σωματικότητας.  Κοινός παρανομαστής του Dancing Sculptures και των νέων έργων που θα παρουσιαστούν είναι οι εσωτερικές διατομεακές δυνατότητες του χορού ως οπισθοφύλακες της τέχνης του σώματος. Το σώμα δημιουργεί κινούμενα γλυπτά, κινούμενες εικόνες και κινούμενους ήχους που διπλώνουν σε μια συν-αισθητική. Ανάμεσα σε κίνηση και γλυπτό, κίνηση και εικόνα, κίνηση και ήχο, τα χορευτικά σώματα κοριτσιών και αγοριών γίνονται rear-guards και αντιστρέφουν τους όρους kitsch και avant-garde. Το kitsch απενοχοποιεί και αποκαθηλώνει οποιοδήποτε αισθητικό στυλ αποδεικνύοντας ότι η χορογραφική τεχνική υπερέχει της αισθητικής.”  Ευρύτερος σκοπός της παράστασης είναι η ανάδειξη νέων διατομεακών μεθόδων του χορού στην Ελλάδα, της παρουσίασης τους στο ελληνικό κοινό, της περαιτέρω επεξεργασίας τους με Έλληνες χορευτές και άλλους συνεργάτες καθώς και η δημιουργία αρχειακού υλικού στην Ελλάδα.”

Συντελεστές
Χορογραφία:  Στεφανία Μυλωνά
Καλλιτεχνική Σύμβουλος:  Μάρω Γρηγορίου
Βοηθός χορογράφου: Νάντη Γώγλου
Μουσικοί:  Χάρης Νείλας, Λευτέρης Τσώνης

Χορεύουν:Δανάη Παπαζιάν, Ξένια Παπαζιάν, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, Μαρίνα Κούρτη, Έλλη Δημοπούλου, Ελένη Κατσουλάκου, Βασίλης Σκαρμούτσος, Μάνια Κατσέλη, Ιωάννα Στούρη, Τίνα Παπαευσταθίου, Ελένη Νάκου, Χριστίνα Γαζή, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Στεφανία Μυλωνά και η μικρή Μαίρη Μπακαλάρου

Με την Υποστήριξη της Ομάδας Χορού Μαγνήτης
Με την Υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.