Η Ράνια Ράγκου παρουσιάζει την ατομική της έκθεση, στην γκαλερί a.antonopoulou.art., από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου

με τίτλο Antidisestablishmentarianism. Πρόκειται για μία έκθεση, αμιγώς ζωγραφικής, όπου εξερευνά τη δυναμική των αντιφάσεων και των μεταμορφώσεων. Επηρεασμένη από εικόνες της πραγματικότητας και του διαδικτύου προσπαθεί να αντιστρέψει την εικόνα και το μήνυμά της, δημιουργώντας νέα τοπία και νέες καταστάσεις. Στην ουσία παίζει με την ικανότητα της αντίληψης μας.

Ιστορίες βίας και εγκληματικότητας μέσα από την δική της επεξεργασία και γραφή μετατρέπονται σε φιλήσυχες, ειρηνικές ακόμα και ρομαντικές εικόνες.

Ουσιαστικά θέτει το ερώτημα αν η μεγαλύτερη «φυλακή» είναι το μυαλό μας και ο τρόπος σκέψης μας. Αν οι απόψεις και οι ιδεολογίες δημιουργούν ένα νοητό κέλυφος, ένα κλουβί, μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε τον περίγυρο. Αν οι ομαδοποιήσεις που συνήθως επιβάλλουμε στον συνειδητό τρόπο λειτουργίας της σκέψης μας, τελικά μας εγκλωβίζουν και μας περιχαρακώνουν.

Η ίδια λέει: Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να λέω ιστορίες. Ο τρόπος όμως που προσεγγίζω –κατασκευάζω- την εκάστοτε εικόνα μου -στα περισσότερα έργα μου- ή το θέμα αυτό καθεαυτό, πραγματεύεται την αναζήτηση νέων ρόλων ταυτότητας πέρα από ένα γραμμικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης .

Έτσι, η διάλυση μιας εικόνας και η ανασύνθεσή της σε νέες μορφές καθώς και η ύπαρξη «παράδοξων συγκρούσεων ή συμμαχιών» είναι ο κοινός παρανομαστής στα έργα της, όπως ανάλογα μεταπλάθουμε οι Έλληνες έναν εισαγόμενο τρόπο ζωής, βιώνοντας ένα πολιτισμικό κοκτέιλ με δόσεις ενδόξου ιστορικού παρελθόντος, δυτικού καθωσπρεπισμού και επαναστατικότητας.

Την έκθεση επιμελείται ο Θάνος Σταθόπουλος.