Τα γατάκια-τιγράκια, που είναι δίδυμα αδερφάκια, κινδυνεύουν.
Μα πού είναι αυτή η φωτιά;
Οι πυροσβέστες της Κοιλάδας του Ανέμου σπεύδουν για τη διάσωση!
Πυροσβέστες σε δράση!

Ακολούθησε τους πυροσβέστες όσο ακούνε τον δυνατό ήχο της σειρήνας και επιβιβάζονται γρήγορα στο όχημα με τη σκάλα και στον Θαμνοσπάστη.

Παρατήρησε τη στολή και τον ειδικό εξοπλισμό τους. Δες τους σε δράση: Να σκαρφαλώνουν στη σκάλα! Να ξετυλίγουν τις μάνικες! Να σπάνε τη σκεπή του παγωτατζίδικου για να σβήσουν τις φλόγες!

Οι πυροσβέστες της Κοιλάδας του Ανέμου είναι εδώ για να σώσουν τα γατάκια-τιγράκια, το παγωτατζίδικο της πόλης, αλλά και να βοηθήσουν όπου αλλού χρειαστεί. Και όταν τελειώσει η ιστορία, μπορείς να ζήσεις κι εσύ την περιπέτεια μέσα από μια σειρά διασκεδαστικές δραστηριότητες και να μάθεις καλύτερα τι ακριβώς κάνουν οι πυροσβέστες.

Αυτό το βιβλίο αφιερώνεται στους άνδρες και τις γυναίκες στα πυροσβεστικά σώματα παντού στον κόσμο που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να είναι ασφαλής η κοινότητά τους. Αν και οι πυροσβέστες της Κοιλάδας του Ανέμου μπορεί να μη μοιάζουν με αυτούς στον σταθμό πυροσβεστικής της γειτονιάς σου, έχουμε φροντίσει ώστε οι μέθοδοι και ο εξοπλισμός να θυμίζουν τη λειτουργία της πυροσβεστικής στον κόσμο των ανθρώπων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αρχηγό Τζέραντλ Μπέσετ στον Σταθμό της Πυροσβεστικής του Μπάρινγκτον για τις πληροφορίες και την καθοδήγησή του. Και στον Σταθμό της Πυροσβεστικής της Ανάπολις για την καλοσύνη τους.

Στο ακόλουθο βίντεο, ο R. W. Alley παρουσιάζει το βιβλίο του: