Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τον Πλάτωνα Ριβέλλη και τον “Φωτογραφικό Κύκλο” ξεκινάει

μέσω των πωλητηρίων του ένα πρόγραμμα διάδοσης και πώλησης καλλιτεχνικών φωτογραφιών.

Ο Πλάτων Ριβέλλης θα είναι ο πρώτος φωτογράφος που θα διαθέσει τις φωτογραφίες του μέσω των πωλητηρίων τού Μουσείου με την προοπτική πολύ σύντομα να τον ακολουθήσουν και άλλοι φωτογράφοι-μέλη τού “Φωτογραφικού Κύκλου” και στη συνέχεια και άλλοι έλληνες φωτογράφοι.

Παρά τη μεγάλη διάδοση τής φωτογραφίας στις μέρες μας η πώληση των φωτογραφιών κινείται μέσα σε συγκεκριμένα όρια και ακολουθεί μια καθιερωμένη πρακτική. Οι επαγγελματίες -πολύ φυσικά- ακολουθούν τη διαδρομή διάθεσης που ισχύει για κάθε ειδική εφαρμογή, ενώ οι καλλιτέχνες επιλέγουν αποκλειστικά την πώληση μέσω των γκαλερί, οι οποίες όμως απευθύνονται κυρίως στο κοινό των συλλεκτών τέχνης. 
Το έργο όμως των πολλών και αξιόλογων φωτογράφων που υπάρχουν σήμερα θα μπορούσε και θα έπρεπε να συναντηθεί με ένα ευρύτερο κοινό, το οποίο θα ήθελε να αποκτήσει μια πρωτότυπη και βεβαιωμένα γνήσια φωτογραφία (και όχι μια βιομηχανική αναπαραγωγή, όπως είναι οι αφίσες), είτε για να διακοσμήσει με αυτήν έναν χώρο, είτε για να τη δωρίσει σε έναν φίλο, είτε απλώς για να την αποκτήσει, χωρίς περαιτέρω επενδυτικές φιλοδοξίες, δαπανώντας ένα λογικό και προσιτό τίμημα. Η προσπάθεια τού Μουσείου Μπενάκη και τού “Φωτογραφικού Κύκλου” εντάσσεται σε αυτή τη λογική.

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 19.30 ο Πλάτων Ριβέλλης θα παρουσιάσει αυτή τη νέα συνεργασία του με το Μουσείο Μπενάκη στο πωλητήριο τού Μουσείου στην οδό Πειραιώς 138.