Το βιβλιοπωλείο Public φέρνει ακόμη περισσότερες προσωπικότητες στο σαλόνι μας, μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube. Διαχρονικά, το βιβλιοφιλικό κοινό μπορεί να μοιράζεται τα σχόλιά του για τα βιβλία που διάβασε, ή να αναζητήσει κριτικές για νέους τίτλους βιβλίων στο bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, που πλέον συγκεντρώνει περισσότερες από 50.000 κριτικές.

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις για το ερχόμενο διάστημα:

«Η Ρέιτσελ και τα μαγικά της Μ(Π)αθήματα», Γιώργος Στάθης (Εκδόσεις Υδροπλάνο)
Παρασκευή 19/3 και ώρα 19:30 | @Public FB

Στο νέο του παραμύθι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, ο Γιώργος Στάθης μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της μικρής μάγισσας Ρέιτσελ, εκεί που, όπως μάθαμε από μικροί, τα παθήματα γίνονται μαθήματα. Πρόκειται για ένα καθολικά προσβάσιμο παραμύθι για μικρούς αναγνώστες με ακουστική και οπτική αναπηρία, με βίντεο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ηχητική Αφήγηση, χάρη σε δύο μοναδικά QR Codes που υπάρχουν στο βιβλίο.

Την εικονογράφηση του εξωφύλλου, καθώς και όλου του παραμυθιού, δημιούργησε η Έλντυ Στεφάνου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, που θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube την Παρασκευή 19/3 και ώρα 19:30, το παραμύθι θα προλογίσει ο Πυθαγόρας Ελευθεριάδης, φιλόλογος, συγγραφέας και bookstagramer. Για την προσβασιμότητα του παραμυθιού θα μιλήσουν οι Βαγγέλης Αυγουλάς, τυφλός εκ γενετής, δικηγόρος και ιδρυτής της εταιρείας meallamatia αλλά και η Έλλη Χριστοπούλου, κωφή, ιδιωτική υπάλληλος και μαμά. Στην εκδήλωση θα υπάρχει και ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα.

«Άγχος», Δημήτρης Παπαδημητριάδης (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Τρίτη 23/3 και ώρα 19:00 | @Public FB

Το άγχος και ο φόβος, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία, κοινωνικό και γενικευμένο άγχος, φόβος θανάτου, ιδεοληψίες και καταναγκασμοί, μετατραυματικό άγχος, άγχος και κατάθλιψη: Με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Παπαδημητριάδη, «Άγχος», που κυκλοφορεί στη σειρά Μικρές Εισαγωγές, οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και τα Public μας προσκαλούν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση που θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube την Τρίτη στις 23/3 στις 19.00.

Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν οι: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, διδάκτωρ στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ευθύμιος Σαββάκης, δημοσιογράφος, digital content strategist. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Φωτεινή Γεωργίου, δημοσιογράφος υγείας και παρουσιάστρια της εκπομπής «Υγεία πάνω απ’ όλα» του AΝΤ1.