Από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ψάρια στον γιαλό με πλακάτ και με πανό της Άννας Δενδρινού σε εικονογράφηση Αλέξη Φραγκούλη.


Μια παρέα παιδιών φτιάχνουν πύργους και αμμοπολιτείες στην παραλία, όταν ξαφνικά σηκώνονται πελώρια κύματα, που τους κόβουν την ανάσα. Και τι να δουν; Διάφορα θαλασσινά βγαίνουν στο γιαλό για να διαδηλώσουν με πλακάτ και με πανό!

Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους είναι ότι η Ρύπανση και η Μόλυνση έχουν κάνει τη ζωή τους ανυπόφορη μες στη Θαλασσοχώρα. Όμως, το μεγαλύτερο παράπονό τους είναι η ανθρώπινη αδιαφορία. Αυτή είναι που προκαλεί την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αμέσως τα παιδιά βάζουν τα δυνατά τους για να βρουν μια λύση… ένα μέσο μαγικό. Άραγε θα καταφέρουν να σώσουν τα θαλασσινά και τον πολύτιμο βυθό;

Ένα παραμύθι που στο τέλος γίνεται και παιχνίδι θεατρικό!


Η Άννα Δενδρινού γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Πριν ακόμη μάθει να γράφει και να διαβάζει, έφτιαχνε ιστορίες στο μυαλό της τα βράδια, για να ξεπεράσει το φόβο της με το σκοτάδι. Αργότερα τις έλεγε στα παιδιά της και σαν εργαζόμενη στα παιδιά του θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου “Μέριμνα” Πατρών, σχολείο για άτομα με νοητική υστέρηση, όπου και εργάζεται ως εκπαιδεύτρια από το 1990. Είναι απόφοιτος της Νοσηλευτικής Σχολής του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών. Το 2005 έγραψε ένα θεατρικό παραμύθι με τον τίτλο “Αγάπιος τ’ όνομά του”, το οποίο παρουσιάσθηκε στο Δημοτικό θέατρο “Απόλλων” της Πάτρας από τον παιδικό θίασο του Καρναβαλικού Κομιτάτου της πόλης. Στη συνέχεια ο “Αγάπιος” έγινε παιδικό βιβλίο και κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2007 από τις εκδόσεις “Περί Τεχνών” στην Πάτρα. Επίσης ένα δεύτερο θεατρικό παραμύθι “Το όνειρο του Ηλιανού”, παίχτηκε το 2005 στο θέατρο “Αγορά”, της Πάτρας. Τέλος, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο “Περί Τεχνών”, το έτος 2009, εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το παραμύθι με τον τίτλο “Ένα ταψί με γεμιστά”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής Παιδικού Βιβλίου (Ε.ΚΕ.Β.Ι.), το 2006-2007, εργαστήρια Αφήγησης Λαϊκών Παραμυθιών στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, το 2007, με την Αγνή Στρουμπουλή, εργαστήρια Προσέγγισης Αφήγησης Παραμυθιού στο πρόγραμμα “Παραμύθια και Μουσικές του Κόσμου” στη Βυτίνα Αρκαδίας, το 2007-2008, σεμινάρια θεατρικής Παιδείας”, το 2008, στην Πάτρα από το εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.- Ν.Ε.Λ.Ε. Αχαϊας καθώς και σεμινάρια Εμψύχωσης θεατρικού Παραμυθιού, την περίοδο 2009-2020, στο θεατρικό Εργαστήρι του θεάτρου “Πόρτα” της Ξένιας Καλογεροπούλου.