Η πρώτη μέρα των Γιορτών της Γης στη Βλάστη Κοζάνης ξεκινά φιλοξενώντας, εκτός από τον Βασίλη Λέκκα, τον Γιάννη Μιχαηλίδη και τις Πρώτες Γιορτές, οι οποίοι με τη σειρά τους υποδέχονται την Lydia Filipovic, για μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης και οι Πρώτες Γιορτές με νέα σύνθεση, δυναμικό rythm section και ενέργεια από τους Skaribas, αναλαμβάνουν την κεντρική σκηνή των Γιορτών της Γης, μετά τον Βασίλη Λέκκα, για ένα μεταμεσονύκτιο μουσικό ξύπνημα.

Τα τραγούδια από τη δισκογραφία του Γ. Μιχαηλίδη, κομμάτια από τα Βαλκάνια (Σερβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Αλβανία, Τσιγγάνικα κα), ρεμπέτικα και σύγχρονα τραγούδια θα συναντήσουν τη μοναδική, διεθνούς φήμης φωνή της Lydia Filipovic (Μαυροβούνιο-Γαλλία, συναυλίες στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, Mediterraneo, Nekada, συνεργασίες με Billy Cobham, Theoodossi Spasov, Olivier Gatto κ.α.).

Πρόκειται να απολαύσουμε ένα μελωδικό ταξίδι, με μουσικές από τις Βαλκανικές παραδόσεις ως τους σύγχρονους δημιουργούς και ρεύματα. Ρυθμοί που συναντιούνται σε μια ιδιαίτερη πολυρρυθμία. Στίχοι που κάπου οδηγούν, τραγούδια που ρωτάνε σε τόσες γλώσσες για το μονοπάτι. Ένα οικείο αλλά και χαρακτηριστικό μουσικό στίγμα. Διάθεση που όσο ανοίγει και δίνεται τόσο μεγαλώνει.