Ο Διευθυντής του Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας Καθηγητής Αθανάσιος Κατερινόπουλος σας προσκαλεί τις Κυριακές 10 και 17 Απριλίου 2016 και ώρες 10:00 – 14:00, στην εκδήλωση «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας».

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις  δωρεάν για όλη την οικογένεια. Για να γνωρίσουμε μικροί και μεγάλοι από κοντά τον υπέροχο κόσμο των ορυκτών και των πετρωμάτων. Να μαγευτούμε από την ομορφιά των πολύτιμων λίθων και τον φθορισμό των ορυκτών, την ιδιαιτερότητα των μετεωριτών και τα μυστικά των ηφαιστείων. 

Με διαδραστικά παιχνίδια, οι μικροί μας φίλοι επισκέπτες, θα συμμετάσχουν σε ένα πανηγύρι ανακαλύψεων και περιπέτειας. Θα πειραματισθούν με τις ιδιότητες των κρυστάλλων, θα ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων και θα νιώσουν τον πυρετό του χρυσού όπως οι πρώτοι χρυσοθήρες, ψάχνοντας στην άμμο για να βρουν τους κρυστάλλους που θα πάρουν μαζί τους.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η ομαδική έκθεση τέχνης MinerARt, με έργα δέκα Ελλήνων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την κρυσταλλική δομή, τα σαγηνευτικά χρώματα και την εκτυφλωτική λάμψη των δειγμάτων του Μουσείου.

                 

Το επιστημονικό επιτελείο του Μουσείου οργανώνει το διαδραστικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο αυτής της εκδήλωσης. Την έκθεση επιμελείται η μουσειολόγος Ευτυχία Καλοχαιρέτη.