Το σενάριο έχει γραφτεί από τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και τον Βρετανό Rob Hayes. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα πριν από λίγες εβδομάδες.

Το Monday αφηγείται την ιστορία του Mickey (Stan) και της Chloe (Gough), δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Chloe πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.

Πρόκειται για την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Παπαδημητρόπουλου μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο Suntan, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.

«Η ιστορία του Mickey και της Chloe είναι μια ειλικρινής, αλλά ευχάριστη ματιά, στην ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων που θέλουν πολύ ο ένας τον άλλο, αλλά βρίσκουν εμπόδια στα προσωπικά τους βιώματα. Ο Sebastian και η Denise ήταν οι τέλειοι ηθοποιοί για τους ρόλους, βίωσαν την Αθήνα σαν ντόπιοι και υποδύθηκαν τους χαρακτήρες με πάθος, χωρίς ίχνος φόβου», περιγράφει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης.  «To Monday είναι ένα ερωτικό γράμμα στην πόλη μου κι ένας ύμνος στους παράφορους έρωτες».

Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος (Πριν τα Μεσάνυχτα), Brian Kavanaugh-Jones (Loving), Damian Jones (Η Σιδηρά Κυρία), Deanna Barillari (The Amaranth) και ο Fred Berger (La La Land) σε ρόλο executive producer. Τις πωλήσεις της ταινίας στο εξωτερικό έχει αναλάβει η εταιρία Protagonist Pictures (Ο Αστακός, American Honey, The Florida Project).

«Ερωτευτήκαμε αυτούς τους δύο πανέμορφους και πολύπλοκους χαρακτήρες, και πιστεύω πως όλοι μας κουβαλάμε μέσα μας λίγο Mickey και λίγο Chloe», δηλώνει ο Dave Bishop, Διευθύνων Σύμβουλος της Protagonist Pictures. «Θαυμάζουμε βαθιά τη δουλειά του Αργύρη και είναι απόλαυση να συνεργάζεται κανείς μαζί του και με την απίθανη ομάδα του Monday».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος  
Σενάριο: Rob Hayes & Αργύρης Παπαδημητρόπουλος  
Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Brian Kavanaugh-Jones, Damian Jones, Deanna Barillari, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος  
Executive Producer: Fred Berger
Συμπαραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα
Παραγωγή: Faliro House Productions, Automatik, DJ Films, Blonde

Πρωταγωνιστούν: Denise Gough, Sebastian Stan
Με τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέα Κωνσταντίνου

Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC
Σκηνογράφος: Αλίκη Κούβακα
Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη
Μοντάζ:  Ναπολέων Στρατογιαννάκης
Μουσική: Αλέξης Γράψας
Ήχος: Λέανδρος Ντούνης


Photo credit: Δέσποινα Σπύρου