Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση Face to Faces στο παράλληλο πρόγραμμα της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελείται από δύο μέρη, σε δύο δύο διαφορετικούς χώρους και διαφορετικές ημερομηνίες, που θα μας πάνε μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη, με φωτογραφικά έργα και video installations.

Το Face to Feces είναι μία διεθνής ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης, με κεντρική ιδεά τη «διαπολιτισμική» συνομιλία μεταξύ καλλιτεχνών που ζουν ή εργάζονται στη Γαλλία με καλλιτέχνες από άλλες χώρες, πάνω στον κοινό θεματικό άξονα, το (αυτο)πορτραίτο.

Στόχος της είναι να διευρύνει και να διερευνήσει τα όρια μιας απλής ομαδικής-θεματικής έκθεσης, με τον αρχικός κορμός της έκθεσης να περιοδεύει στον κόσμο, ενώ κάθε φορά που παρουσιάζεται σε μια χώρα, να εμπλουτίζεται με τα έργα των καλλιτεχνών του τόπου που την φιλοξενεί.

Το πρώτο μέρος της έκθεσης, με τα video installation, θα παρουσιαστεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ενώ το δεύτερο μέρος με τα φωτογραφικά έργα, θα εκτεθεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Στο μέρος με τα vidéo installation, συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες όπως ο Yann Toma, ο Dominik Lejman, η Cécile Hartmann, οι Κατερίνα Θωμαδάκη-Μαρία Κλωνάρη, ο Δημήτρης Τσουμπλέκας, η Μαρία Ζερβού, η Ευανθία Τσαντίλα.

Ενώ, το δεύτερο τμήμα της έκθεσης προτείνει φωτογραφικά έργα 14 σύγχρονων καλλιτεχνών από το εξωτερικό, που επέλεξε η επιμελήτρια Ιsabelle de Montfumat: Nan Goldin, Suzanne Lafont, Philippe Ramette, Orlan, Kimiko Yoshida, Hans Hemmert, Alain Bublex, Jean Luc Vilmouth, François Rousseau, Yuki Onodera, Roman Opalka, Yann Toma, Cécile Hartmann, Dominik Lejman σε συνδυασμό με τα έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως η Χριστίνα Δημητριάδη, ο Πάνος Κοκκινιάς, ο Μανώλης Μπαμπούσης, η Βένια Μπεχράκη, η Ελένη Μουζακίτη, η Λία Ναλμπαντίδου, ο Γιώργος Πρίνος, ο Παύλος Φυσάκης, η Αθηνά Χρόνη, η Ελένη Μαλιγκούρα, ο Γιώργος Κατσάγγελος, η Ευαγγελία Κρανιώτη. Την επιμέλεια του ελληνικού μέρους της έκθεσης υπογράφει η Αγγελική Γραμματικοπούλου.

Η έκθεση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη δράση με τίτλο «Dialogues d’images» (Διάλογος εικόνων) και είναι μια πρωτοβουλία της «CULTURESFRANCE», φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας (παλαιότερα γνωστό ως AFAA ή Association Française d’Action Artistique).

Επιμέλεια έκθεσης: Ιsabelle de Montfumat, Αγγελική Γραμματικοπούλου.