Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης οργανώνει το σεμινάριο «Προσβάσιμος Πολιτισμός», με σκοπό την πληρέστερη κατάρτιση των στελεχών του και των εργαζομένων στα τμήματα εξυπηρέτησης κοινού (ταξιθετών, φύλαξη, εκδοτήρια κ.α.) αναφορικά με την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές, νοητικές αναπηρίες και προβλήματα όρασης. Με τον τρόπο αυτόν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την ισότιμη πρόσβαση και ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στην πολιτιστική διαδικασία, καθιστώντας τους χώρους του λειτουργικούς και εύκολα προσπελάσιμους για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του κτηρίου Μ2. Η δράση εντάσσεται στο πλέγμα των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εισηγητές θα είναι η Λεία Αβραάμ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών-ΚΕΑΤ), η Σοφία Βουκάντση (ΑΜΚΕ συν) και ο κ. Θεόδωρος Ράκος (Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος). Παρουσίαση-επίδειξη Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος.

Photo Credit: Ανακτήθηκε από tch.gr