Η έκθεση αποτελεί μια πολυμεσική εικαστική πρόταση, που δημιουργείται από την συνύπαρξη ζωγραφικών, γλυπτικών και κινηματογραφικών έργων, καταλαμβάνοντας όλους τους χώρους της γκαλερί. Τα ζωγραφικά έργα της έκθεσης αποτελούν μια σειρά από πειραματικές μικτές τεχνικές που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Ο γνωστός ιστορικός τέχνης και δημιουργός εκθέσεων Γιάννης Μπόλης γράφει σχετικά: «Ο Μιχάλης Αρφαράς απομονώνει στα έργα του εκείνα τα στοιχεία που ολοκληρώνουν και διατηρούν ατόφια την προσωπική του κοσμοθεωρία, ενώ παράλληλα οδηγούν στην ισορροπημένη σύνθεση μορφής και περιεχομένου. Η δημιουργία του προτάσσει ένα είδος εικονογραφίας του οντολογικού ζητήματος, θέτει ένα εικαστικό ερώτημα περί ανθρώπινης φύσεως με πολλαπλές αναφορές και εννοιολογικά στοιχεία. Οι εικόνες του αντανακλούν μορφές από μια προσωπική μυθολογία. Ο Μιχάλης Αρφαράς «διηγείται» ιστορίες που διακρίνονται για τον εσωτερικό τους ειρμό, ιστορίες μοναδικές, σύγχρονες και πρωτότυπες, πολυδιάστατες ως προς την ανάγνωση και τη θέασή τους.»

Οι τρισδιάστατες φιγούρες στην έκθεση χαρακτηρίζονται από προφανείς αναφορές στους αρχαίους μύθους του Ίκαρου, του Άρη και της Αφροδίτης, που έχουν όμως εξελιχθεί σε γκροτέσκες μάσκες σύγχρονων βιωμάτων και μη ανατρέψιμων πλέον καταστάσεων.

Τα δύο κινηματογραφικά έργα τέλος, που προβάλλονται στην έκθεση, προέρχονται από δύο διαφορετικές δημιουργικές περιόδους του καλλιτέχνη. Το μεν CITY LIFE GRAFITIS έγινε την δεκαετία το 80, ενώ ο ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΟΣ αποτελεί έργο του 21ου αιώνα. Τα κινηματογραφικά έργα είναι πειραματικά μοντάζ μίας πλειάδας τεχνικών και αισθητικών εκφράσεων της animation. Σε αυτά ξετυλίγεται ένας χείμαρρος εικόνων και ήχων, συμπυκνωμένες εικόνες της αγωνίας των ανθρώπων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Μιχάλης Αρφαράς

Ο Μιχάλης Αρφαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στην Κρατική Ανωτάτη Σχολή Εικαστικών Τεχνών Braunschweig στην Κάτω Σαξονία, Γερμανία. (1975-1980) Από το 1980 έως το 1982 έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια Σχολή με παράλληλη ειδίκευση στη Χαρακτική και το Animation Film.

Διετέλεσε Καθηγητής Ειδικών Μαθημάτων στο Ινστιτούτο Εικαστικών Τεχνών και Επιστήμης της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Hildesheim στην Κάτω Σαξονία, Γερμανία. (1988-2006) Από το 2006 είναι Καθηγητής και Διευθυντής του τομέα «Χαρακτικής» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 1990 έχει παρουσιάσει το έργο του με ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις διεθνείς μπιενάλε χαρακτικής και πολυάριθμα φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου. Η συγγραφή και επιμέλεια καλλιτεχνικών βιβλίων αποτελεί μία συνεχή του ενασχόληση και πειραματισμό, καταλαμβάνοντας αξιόλογο μέρος της δημιουργίας του.