Η Gallery Artis Causa μας προσκαλεί την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 στο χώρο της για μια δράση του Βασίλη Καρκατσέλη, ο οποίος θα προσπαθήσει να ενώσει δύο από τα φωτογραφικά έργα του σε ένα νέο

Η τεχνική του είναι απλή. Τα αρχικά έργα κόβονται σε λουρίδες και πλέκονται μεταξύ τους, με τρόπο τέτοιο ώστε διαφορετικοί φωτογραφικοί χρόνοι και διαφορετικοί τόποι να βρεθούνε με την παρέμβαση του φωτογράφου, για πρώτη φορά, μαζί, παράγοντας κάτι καινούργιο, κάτι που ποτέ δεν υπήρξε, παρότι φωτογραφήθηκε.

Η φωτογραφία μετά τη φωτογραφία. Οι δυνατότητες του μέσου παραμερίζονται ή μάλλον χρησιμοποιούνται για κάτι το διαφορετικό. Τουλάχιστον, τα φωτογραφικά έργα των δύο διαστάσεων, έχουν μετατραπεί σε τρισδιάστατα.

Παράλληλα με την καταστροφή των παλαιών και την κατασκευή του νέου έργου, η Όλγα Καλαμάρα θα πλέξει το έργο ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ…, θα ακουστούν σκέψεις περί αυτής, θα προβάλλεται σχετικό βίντεο για την εργασία του καλλιτέχνη και η Θεατρική Ομάδα Ενδοχώρα δα απαγγείλει διάφορα δρώντας αδιάφορα. Βιντεοκάμερες διαδραστικές θα καταγράψουν το συμβάν και με την βοήθεια των παρευρισκομένων.

Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επετειακής για τα τρία χρόνια της γκαλερί, ομαδικής έκθεσης γνωστών καλλιτεχνών που έχουν συνεργαστεί με την γκαλερί, μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια.

Στην έκθεση, εκτός του Βασίλη Καρκατσέλη, συμμετέχουν οι: Μανόλης Γιανναδάκης, Άννα Δερβένη, Hermann H. Capor, Γιάννης Κουτρούλης,  Alek Lindus, Αλεξάνδρα Μαράτη, Ειρήνη Μπάκα, Leena Naumanen, Γιώργος Παπακαρμέζης, Κωνσταντίνος Πάτσιος και οι 157+173 designers : Babis Papanikolaou, Christina Tsiragelou.