Το Studio Κινητήρας παρουσιάζει το έργο με τίτλο «Προς ΙΙ», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2010, στο πλαίσιο του φεστιβάλ In Progress με τίτλο «Προς Ι».

Μια παράσταση βασισμένη στα λόγια του Κομφούκιου: Ο δρόμος προς τα έξω περνάει μέσα από την πόρτα. Γιατί κανείς δεν χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο;

Δύο άνθρωποι σε ένα «σκοτεινό» δωμάτιο δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται κοντά ο ένας με τον άλλον. Τι συμβαίνει; Θα βρουν τον δρόμο τους; Θα βρουν ο ένας τον άλλον; Από ποιές συνθήκες περνούν ώστε να επιβιώσουν και να καταφέρουν να συνεχίσουν; Ποιες είναι οι σκέψεις τους;

Ένα ταξίδι που πραγματεύεται το πώς ένας άνθρωπος μπορεί να εγκλωβιστεί μέσα στη σκέψη του και να μη δει ποτέ τη λύση του προβλήματός του παρόλο που βρίσκεται μπροστά του.

Ιδέα: Αφροδίτη Βερβενιώτη

Ερμηνεία: Ευγενία Σιγαλού, Κλήμης Εμπέογλου

Βιολί: Ελένη Τσαμπούρη (παραδοσιακή κλασική μουσική Βόρειας Ινδίας)

Φωτογραφία-Βίντεο: Χρήστος Μαυρίδης

Βιογραφικό

Η Αφροδίτη Βερβενιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2002), της Rotterdamse Dansacademie στην Ολλανδία (2005) και PG/ Ma Choreography, Tilburg, Ολλανδία (2007). Υπότροφος του ΙΚΥ (2004) καθώς και του Jacob’s Pillow Contemporary Tradition, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α. (2002). Έχει χορέψει με τις ομάδες χορού της Νατάσσας Ζούκα, Αίρεσις, 58+3, χοροθέατρο Αrt, Ακιν, Memento Bodyworks, Κινητήρας. Από το 2008 είναι Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων. Διδάσκει Hip-hop σε σχολές χορού καθώς και στη δραματική σχολή Ίασμος. Έχει παραδώσει σεμινάρια Ηip-hop στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη καθώς και σεμινάριο χορογραφίας όπου συνεργάστηκε με τον μουσικό Ορέστη Τάνη (Σύμπραξις 2010). Έχει χορογραφήσει τα χορευτικά κομμάτια Sargam, Lost Thought, Alternative (Ολλανδία, Tilburg Fontys University 2005-2007) και Προς Ι στα πλαίσια του φεστιβάλ In Progress Kινητήρας Residency Center 2010, One Way (Spider Festival Κινητήρας). Έχει επιμεληθεί κινητικά τα Electra The Rewrite του Edward Pomerantz (Athens Fringe Festival 2010, παραγωγή Κινητήρας), Έξι Κρυμμένα Αρχεία του Θωμά Διάφα (2011), βοηθός-χορογράφος στην παιδική παράσταση του Κινητήρα Έκπληξη-Το Τσίρκο που κοιμήθηκε (2012-2013).