Το 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει το «Present Bodies in Contact»

από τη συνεργασία των χορογράφων των ομάδων χορού Έλιξ, Χριστίνα Κλεισιούνη & Εννιάμορφο, Τέτη Νικολοπούλου στις 10, 11, 12, 13 Ιουνίου 2012, στις 9μμ, στο θέατρο Χώρα.

Παράσταση αυτοσχεδιασμού-με-δομή που βασίζεται στο Contact Improvisation και στη συλλογική δημιουργία των μελών της ομάδας. Μια πρόταση που υποστηρίζει την ανάγκη για σύνδεση και εγγύτητα σε μια εποχή που οι σχέσεις καταρρέουν.
Δέκα ερμηνευτές, χορευτές και σπουδαστές της τεχνικής του Contact Improvisation, συναντιούνται επί σκηνής και «συνομιλούν» μεταξύ τους μέσα από την επαφή. Η ίδια η σωματικότητά τους, η φυσική και συναισθηματική τους κατάσταση, καθορίζουν την ιστορία του κάθε αυτοσχεδιασμού.

Η σκηνή γίνεται ένας ανοιχτός χώρος πρόκλησης όπου ο κάθε ερμηνευτής δοκιμάζει τα όριά του μέσα από επιλογές που αποκαλύπτουν τις συνειδητές και ασυνείδητες προθέσεις του. Η ομάδα έχει σαν στόχο την αυθεντική παρουσία, την ειλικρινή επικοινωνία και καλεί το κοινό να συμμετέχει ως μάρτυρας στις απρόσμενες διαδρομές του χορού που εμπεριέχει συσχετισμούς, συγκρούσεις και ανατροπές.

Σημαντικό μέρος του έργου αποτελεί η συμβολή των μουσικών οι οποίοι, συνθέτοντας στη στιγμή με τους χορευτές, αλληλεπιδρούν μαζί τους υποστηρίζοντας καθοριστικά τη δράση.

Το έργο είναι μία ερευνητική διαδικασία σε εξέλιξη (work in progress).

Σκηνοθεσία/ Concept/ παραγωγή: Χριστίνα Κλεισιούνη, Τέτη Νικολοπούλου σε συνεργασία με το Present Body Χώρο έρευνας της Κίνησης & της Έκφρασης

Μουσικοί: Βιβιάννα Γιαννακάκη, Ελένη Καραβούζη, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος
Φωτισμοί: Φαίδων Κωνσταντινίδης

Φωτογραφίες: Φαίδων Κωνσταντινίδης, Σοφία Βικάτου

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Ανδρονικίδης, Τίμος Ζέχας, Μαρία Καπουράλου, Χριστίνα Κλεισιούνη, Μαριάννα Μακρή, Ελένη Μιχαήλ, Τέτη Νικολοπούλου, Πολυτίμη Πατάπη, Νίκη Στεργίου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδο