Στο πλαίσιο του ΙΕΤΜ Athens 2013 η ομάδα πρόσχημα παρουσιάζει την «mneme – [πράξη] 21» στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου 2013 στο Θέατρο Ακαδήμεια.

Η νέα [πράξη] της ομάδας χορού Πρόσχημα σε χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου προκαλεί τον θεατή να επαναφέρει στη μνήμη του εκείνη την κατάσταση του υποσυνείδητου όπου το μόνο καθήκον του είναι να κυνηγήσει τα όνειρά του, δίνοντας έτσι την υπόσχεση για ελπίδα.

Διερευνώντας την έννοια της μνήμης, η Μαρία Κολιοπούλου προτείνει ένα παλινδρομικό ταξίδι στη σωματική μνήμη. Βυθίζοντάς μας σε έναν κόσμο φανταστικής πραγματικότητας, τρεις γυναίκες αποκαλύπτουν διαφορετικές πτυχές της μνήμης καθώς αφήνουν το σώμα τους να διηγηθεί τις δικές του ιστορίες μέσα από τις δράσεις και τις ποιότητές του. Στόχος της παράστασης είναι να παραπέμψει τον θεατή, μέσα από ήχους, εικόνες και σύμβολα στις δικές του θύμησες και μνήμες.

“το να πράττεις σημαίνει να αναλαμβάνεις μια πρωτοβουλία, να αρχίζεις, να θέτεις κάτι σε κίνηση”.

H. Arendt

Συντελεστές:
Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου 
Ερμηνεύουν:Iωάννα Παρασκευοπούλου, Ευγενία Σιγαλού, Ιωάννα Τουμπακάρη
Μουσική: Γιάννης Ισιδώρου
Κουστούμια : Αντώνης Βολανάκης
Σκηνικά: Κωνστάντσια Σαραφιανού
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος 
Φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου
Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Στις 18-22 Νοεμβρίου η «mneme – [πράξη] 21» θα ταξιδέψει στην Αλγερία, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Αλγέρι: Festival Culturel International de la Danse Contemporaine, Palais de la Culture Moufdi Zakaria.

ΙΕΤΜ Αthens 2013

Τον Οκτώβριο του 2013, η ελληνική σκηνή θα βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Ο λόγος είναι η συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου για τις Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες ΙΕΤΜ, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάστημα 17-20 Οκτωβρίου 2013. Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών (υπεύθυνοι προγράμματος, παραγωγοί κτλ) απ’ όλη την Ευρώπη αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα, προκειμένου να γνωρίσουν τους Έλληνες καλλιτέχνες και επαγγελματίες και το έργο τους και όλοι μαζί να ορίσουμε το «ΑΥΡΙΟ» των παραστατικών τεχνών.