Στην περφόρμανς μου έδωσα τον τίτλο Power Game. Επιδίωξα να δημιουργήσω μια φάρσα που να απεικονίζει τον παραλογισμό της εξουσίας. Δεν υπήρχε σενάριο ούτε ηθοποιοί ή πρόβες. Η φάρσα προέκυπτε μέσα από τη φυσιολογική συμπεριφορά των ανθρώπων και τις αντιδράσεις τους στην κατάσταση στην οποία τους τοποθετούσα.Liliane Lijn, 1974

Το Power Game παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1974, στο Royal College of Art του Λονδίνου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ για τη Δημοκρατία στη Χιλή. Πρόκειται για μια ομαδική περφόρμανς, μια ζωντανή αναπαράσταση φαντασιώσεων εξουσίας. Οι προσκεκλημένοι για να συμμετάσχουν στο παιχνίδι κάθονται γύρω από ένα τραπέζι τυχερών παιχνιδιών και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, σε μια ρητορική και πνευματική δοκιμασία που έχει στόχο να αναδείξει τις δομές πίσω από τις αντιλήψεις της εξουσίας, του φύλου και της ταυτότητας.

Στην καρδιά του παιχνιδιού, που εμπνέεται χαλαρά από το σεμέν ντε φερ, βρίσκεται η ικανότητα των παικτών να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να αποσπάσουν συναίνεση και υποστήριξη από τους συμπαίκτες τους. Η περφόρμανς, στην οποία δεν υπάρχει ούτε βαθμολογία ούτε σενάριο, βασίζεται στη φυσική συμπεριφορά των παικτών, καθώς και στην ικανότητά τους να χρησιμοποιούν τη γλώσσα για να αποκτήσουν δύναμη. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φόρμουλα ή δεξιότητα που να εγγυάται την επιτυχία στο PowerGame.

Αντίθετα, οι παίκτες πρέπει να εξαργυρώσουν την πρωτοτυπία, το πνεύμα, το χάρισμα και την ευγλωττία τους. Από αυτή την άποψη, η Lijn καταθέτει μια φρέσκια ματιά πάνω στην εξουσία και την αναπαράσταση των συμβολικών της δομών: εκτός από την τύχη ή την ικανότητα, το παιχνίδι ανταμείβει κυρίως τους παίκτες εκείνους που εκμεταλλεύονται καλύτερα την πολιτική τους νοημοσύνη. Εάν, από τη μία πλευρά, το  Power Game  συνθέτει μια αιχμηρή εικόνα της εξουσίας σε όλον της τον παραλογισμό, η Lijn, από την άλλη, μας υπενθυμίζει ότι η εξουσία είναι μια ανθρώπινη πρακτική χωρίς προκαθορισμένο νικητή. Στο παιχνίδι -όπως και στην πραγματικότητα- η εξουσία είναι μια ρευστή διαπραγμάτευση μεταξύ πολιτικών όντων και εγκαθιδρύεται, αψηφάται, ανατρέπεται και υπονομεύεταιμέσα από τη χρήση του νου και της δημιουργικότητας.

Όπως και στον πραγματικό κόσμο, μόνο όσοι συμμετέχουν στο παιχνίδι της εξουσίας μπορούν να παραστούν στην περφόρμανς: ενώ οι παίκτες, καθισμένοι γύρω από το τραπέζι, είναι παρόντες στη ζωντανή περφόρμανς, το κοινό, εκτός παιχνιδιού, παρακολουθεί τη δράση σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω οθόνης.

Στην πρώτη παρουσίαση της περφόρμανς Power Game, το 1974, συμμετείχαν προσωπικότητες όπως οι Derek Jarman, Michael Kustow και Patrick Seale. Πιο πρόσφατα, το  Power Game  διοργανώθηκε στο ICA, στη Συλλογή Zabludowicz και στο South Bank, και τα δύο στο Λονδίνο, καθώς και στο BALTIC, στο Gateshead (Ηνωμένο Βασίλειο). Στη Rodeo Gallery, στον Πειραιά, η περφόρμανς παρουσιάζεται στο πλαίσιο της έκθεσης της Lijn με τίτλο Cosmic Dramas, που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της Liliane Lijn,  Conjunction of the Opposites: The Woman of War and The Lady of the Wild Things (1983-86).