Το Post-punk τρίο των Soviet Soviet δημιουργήθηκε το 2008 στην Αδριατική ακτή του Pesaro στην Ιταλία από τους Alessandro Costantini (τραγουδιστής / κιθαρίστας), Andrea Giometti (τραγουδιστής / μπασίστας) και Alessandro Ferri (τύμπανα). Το 2009, έγιναν ευρέως γνωστοί και κέρδισαν φήμη στο καλλιτεχνικό στερέωμα κυκλοφορόντας μια ’’χούφτα’’ από self-released singles και περιοδεύοντας αδιάκοπα.

Το 2011 το τριμελές σχήμα κυκλοφόρησε το Summer, Jesus αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη φήμη τους και γεμίζοντας ασφυκτικά τους χώρους σε κάθε τους εμφάνιση. Το 2013 το συγκρότημα μετέφερε στο στούντιο, όλη αυτήν την αμεσότητα που είχε στη σκηνή, τελειοποιώντας την παραγωγή του ντεμπούτου τους άλμπουμ, Fate. Η μοίρα τους έμελε να συνεχίσει στο μονοπάτι των κυκλοφοριών του παρελθόντος, αλλά με μια αυστηρότερη αγριότητα και μια αίσθηση εμπιστοσύνης στον μοναδικό post-punk ήχο τους. Κιθάρα που ‘’δαγκώνει’’, μπάσο που ‘’λάμπει’’ χωμένο σε βαθύτερους τόνους και τύμπανα σταθερά και δυνατά!

Το Standout single “1990” είναι ένα εξαιρετικό to-the-point παράδειγμα της αιχμηρής κιθάρας και του heavy μπάσου που έχει κυριολεκτικά εκτοξευτεί. Οι ρυθμοί στοιχειώνουν αμέσως μέσα το κεφάλι σου, ενώ τα φωνητικά του Andrea πολλές φορές διοχετεύονται στο κανάλι του Gary Numan όπου επιταχύνονται με την χαρακτηριστική ιταλική προφορά. Χαρακτηριστικό τραγούδι το “No Lesson”, το οποίο οδηγείται από συμπαγή τύμπανα, που δεν χάνουν ποτέ, ενώ τα μπάσα και οι κιθάρες αλληλοεμπλέκονται με φρενήρη ενέργεια! Το κομμάτι περιλαμβάνει μια σπάνια ενδοσκοπική στιγμή, δίνοντας ένα νέο βήμα στην έκφραση της μπάντας που ποτέ πρίν δεν είχε ακουστεί, ωσότου εκραγεί ξανά στην αγριότητα.

Παρόλο που ο όρος post-punk είναι ο εύκολος περιγραφικός χαρακτήρας, το είδος της μουσικής των Soviet Soviet είναι πολύ ευρύτερο και αρπάζεται από τις coldwave & art punk τεχνικές, βρίσκοντας τον τρόπο να δημιουργεί κάθε φορά κάτι φρέσκο!