Το Taf (the Art Foundation) στο Μοναστηράκι, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Possession που εγκαινιάζεται στις

10 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουνίου 2011. 

Ο Y βλέπει την X ψάχνοντας κάτι κάτω από το φως του δρόμου και ρωτά τι έχει χάσει η Χ. Η Χ λέει ότι έχουν χαθεί τα κλειδιά της και έτσι ψάχνουν μαζί κάτω από το φως. Μετά από λίγα λεπτά ο Y ρωτά την X αν είναι βέβαιη πως τα κλειδιά της χάθηκαν εκεί, και η Χ απαντά, όχι, χάθηκαν στο πάρκο. Ο Y ρωτά γιατί η X ψάχνει εκεί, και η X απαντά, ‘εδώ υπάρχει φως’.

Για να μετρηθεί η πίεση ενός λάστιχου πρέπει να το ξεφουσκώσεις λίγο. Κατά αντιστοιχία, η πράξη της ιδιοκτησίας πάντα αφήνει κάποιου είδους υπολείμματα.  Ποιες είναι οι διάφορες υλικές λειτουργίες που συνιστούν την ιδιοκτησία; Πώς η πράξη της παρατήρησης συγκροτεί μία μορφή ιδιοκτησίας, με τη διαφοροποίηση του παρατηρούμενου• αφήνοντας κάποιου το σημάδι;

Στοχεύοντας να ανοίξει μία συζήτηση πάνω στην επανεξέταση και τον επανορισμό της έννοιας που ονομάζεται πνευματική ιδιοκτησία, η Gentili Apri επιμελείται το project Possession, που αποτελείται από μία ομαδική έκθεση, ένα web site και μια έκδοση η οποία περιλαμβάνει έργα των Takahiko Iimura, Marcel Duchamp, Hieronymus Bosch, Carlo Rovelli, Francis Picabia, Floris Neususs, Hayley Silverman, James Benning, Bruce Nauman, Damon Zucconi, Carolee Schneemann, Armando Andrade Tudela, Micheal Jones McKean, Joel Holmberg, René Mächler, Giuseppe Penone, Emilie Halpern, Tono Stano, Gottfried Jäger, Man Ray, Deva Graf, Vanessa Billy, Charles Broskoski, Lucy Skaer και Rosalind Nashashibi.

Η έκθεση Possession διοργανώνεται από το Taf, the Art Foundation, την Gentili Apri και την cheapart, με την υποστήριξη του Ελβετικού Συμβουλίου – Pro Helvetia.