Σίγουρα ένα από τα καλύτερα μουσικά νέα στον χώρο της trip hop, για φέτος, ήταν η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Portishead, έπειτα από απουσία, 7 χρόνων συναυλιακά και 11 χρόνων δισκογραφικά, όσα και τα κομμάτια δηλαδή που αποτελούν το third, τον τρίτο δίσκο τους.

Οι πρωτεργάτες της trip hop σκηνής του Μπρίστολ μας έφεραν ένα δίσκο ο οποίος, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τους προηγούμενους δίσκους τους, φέρεται από την γνωστή σκοτεινή τους ατμόσφαιρα, τις κινηματογραφικές μελωδίες τους και την καταπληκτική φωνή της Beth Gibbons.

Σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ καλό ατμοσφαιρικό δίσκο και αρτιότατο μουσικά, ο οποίος αποτελεί μια από τις πολύ καλές δουλείες στον χώρο του trip hop για φέτος.

Το μόνο που ξένισε κάποιους από τους ακροατές του είναι μάλλον το ότι οι Portishead έχουν θέσει πολύ υψηλά στάνταρ με τις προηγούμενες δουλειές τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα γκρουπ το οποίο έκανε το trip hop και το Μπρίστολ γνωστό σε όλο τον κόσμο, συν του ότι οι προηγούμενοι δίσκοι τους θεωρούνται από τα διαμάντια των 90\’s. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Κομμάτια που ξεχωρίσαμε: hunter, plastic, small, threads.

Tracklist:
1. Silence
2. Hunter
3. Nylon Smile
4. The Rip
5. Plastic
6. We Carry On
7. Deep Water
8. Machine Gun
9. Small
10. Magic Doors
11. Threads