Η Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Σέμση, θα παρουσιάσει έργα των Volkmann, Haendel και Fuchs.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.

Camerata Junior

Η CAMERATA JUNIOR, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου, με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγηση των νέων σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης. Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε  συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα  εντός  και  εκτός Ελλάδος, η ορχήστρα εξελίσσεται σε ένα πολλά υποσχόμενο νεανικό μουσικό σύνολο.

Αριθμεί 60 περίπου νέους και νέες, ηλικίας 7-25 ετών και δραστηριοποιείται σε δύο επίπεδα, καθώς εκπαιδεύει ένα παιδικό και ένα εφηβικό τμήμα, που διδάσκονται και αναπτύσσονται ξεχωριστά. Νέα μέλη γίνονται δεκτά μετά από ακρόαση. Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν. Η Ορχήστρα εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην καθιερωμένη ετήσια συναυλία της, αλλά και σε ανοιχτές δράσεις, όπως ο εορτασμός της Ημέρας Μουσικής. Έχει εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπως επίσης σε φεστιβάλ και διοργανώσεις στην ελληνική περιφέρεια και στην Αττική (Πύργος Βασιλίσσης, Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Ελληνογαλλική Σχολή Ευγ. Ντελακρουά, Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού, Διεθνή Φεστιβάλ Άνδρου και Ναυπλίου, στο Άργος, στα Τρίκαλα κ.α.).

Συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Φίλων της Μουσικής, όπως το «Art Campus –Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις», η Camerata Junior έχει δώσει συναυλίες στο Θέατρο «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου τo 2014 ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση έργο του Γ. Κουρουπού, ειδικά γραμμένο για εκείνην.

Με την Ορχήστρα έχουν συμπράξει ως σολίστ κορυφαίοι μουσικοί της ΚΟΑ και της ΚOΘ (Δ. Βάμβας, Δ. Κίτσος, Σπ. Μουρίκης) καθώς και διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως οι Marlis Petersen, Daniel Blumenthal, Χ. Δημαράς, Α. Χατζηνικολάου, Σ. Κυανίδου, Μ. Συγγενιώτου. Έχει συνεργαστεί επίσης με τις χορωδίες Rosarte, Musica των Φίλων της Μουσικής και Παιδική Χορωδία των Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κάθε Χριστούγεννα παίζει στα Νοσοκομεία Παίδων για τα παιδιά που νοσηλεύονται.

Δάσκαλος και διευθυντής της Ορχήστρας από την ίδρυσή της είναι ο Δημήτρης Σέμσης, σολίστ, καθηγητής βιολού και εξάρχων της ΚΟΑ, ο οποίος επιλέγει το ρεπερτόριο από τη διεθνή βιβλιογραφία με κύριο γνώμονα τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των έργων. Βοηθός διδασκαλίας για το 2017-2018 είναι ο βιολονίστας Βασίλης Σούκας, από τα πρώτα μέλη της Camerata Junior.

Πρόγραμμα Συναυλίας

Robert Volkmann: Σερενάτα αρ. 2 , έργο 63 για ορχήστρα εγχόρδων
Allegro moderato
Molto vivace
Walzer
Marsch

Georg Friedrich Haendel:  Άρια από την όπερα Rinaldo “Lascia ch’io pianga”
Μαργαρίτα Σέμση, σοπράνο

Robert Fuchs: Σερενάτα αρ. 3, έργο 21 για έγχορδα
Romance
Menuetto
Allegretto grazioso
Finale alla Zingarese

ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

ΒΙΟΛΙΑ: Γιάννης Αντωνόπουλος, Μαρία Αργύρη, Αρίων Βλαστάρης, Παναγιώτα Καλαβριζιώτη, Δημήτρης Καραγκιούλογλου, Στέργιος Μπαλαμώτης, Κωνσταντίνα Μπάλλα, Γρηγόρης Μπανιάς, Χρυσούλα Μπεντή, Χρήστος Μπουρέκας, Σαλόμε Μπουτσουκούρι, Καλλιόπη Ρήγου, Φοίβη Ρουσοχατζάκη, Δανιήλ Σεβελιόβ, Χρυσή Τζάβλα

ΒΙΟΛΕΣ: Σπύρος Κοκονέτσης-Στεριώτης, Άλκηστις Μισούλη, Αριάδνη Πράπα, Αουγκούστα Σεστάνι, Ιωάννα Σοφρώνη, Γιώργος Χλιαβώρας, Ιζαμπέλα – Ελένη Χατζηϊωάννου

ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΑ: Διονύσης Ανδρουτσάκης, Ελπίδα Κόλλια, Αριστείδης Λύκος – Δεσύλλας, Ματέο Σεστάνι, Ίλια Τηλιακού 

ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ: Αλέξανδρος Κοκκινόπουλος