Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής, επί της οδού Λένορμαν 218, κατά το διάστημα Μαΐου-Δεκεμβρίου 2021.

Η συνεργασία των δύο φορέων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του επετειακού έτους 2021, αποσκοπεί στο να αναδείξει σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο τη δυναμική των δημοκρατικών θεσμών στις προκλήσεις της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στον ιστορικό χώρο του Καπνεργοστασίου, σύμβολο εκβιομηχάνισης της χώρας αλλά και σύγχρονο πολιτιστικό πυρήνα της πρωτεύουσας, η Βουλή των Ελλήνων θα φιλοξενήσει τις νέες ιδέες που θα αναπτυχθούν από τον δημιουργικό διάλογο καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημεία αναφοράς τις διδαχές της Ιστορίας και τα μηνύματα του σύγχρονου, οικουμενικού και ευμετάβλητου κόσμου.

Η παρουσίαση του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 στις 13:00 διαδικτυακά, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ιδρυτή του ΝΕΟΝ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Θα μεταδοθεί απευθείας από το διαδικτυακό κανάλι της Βουλής των Ελλήνων WebTV-1 και από τον τηλεοπτικό σταθμό Βουλή TV.