Τρίαντα χρόνια πολιτιστικών εκδηλώσεων μετρά φέτος η πανέμορφη Γλώσσα, δεύτερο λιμάνι του νησιού της Σκοπέλου, και το γιορτάζει με μία μεγάλη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, η οποία με τη βελούδινη φωνή της και τα τραγούδια της θα μας ταξιδέψει μελωδικά, κάνοντας την αρχή για τις φετινές εκδηλώσεις «Γλώσσα 2013».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Γλώσσας, με χοροδιδάσκαλο τη Ναυσικά Παλαιολόγου.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 μικροί και μεγάλοι θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς από τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 η θεατρική παράσταση «Να περνάτε καλά» του Βασίλη Λαρυγγάκη θα προσφέρει μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία σε όλους τους παραβρισκόμενους, ενώ τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 ο αγαπητός σε όλους Κώστας Μακεδόνας μαζί με την δικιά μας Κατερίνα Ντίνου θα τραγουδήσουν μαζί μας τα τραγούδια του που έχουμε αγαπήσει.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το πανηγύρι την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 που θα λάβει χώρα στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου. Ο Μιχάλης Γαμπιεράκης με τον Γλωσσιώτη Νεκτάριο Ρήγα και την ορχήστρα τους θα στήσουν ένα πανηγύρι που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους. Η είσοδος σε αυτή την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει παράλληλη έκθεση φωτογραφίας του ντόπιου φωτογράφου Γιάννη Σκιαθίτη όπως επίσης και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Best πτήδεια ρούγας στο χώρο με τις ομορφότερες γειτονιές της Γλώσσας από την φωτογραφική ματιά του ίδιου.

Πληροφορίες:

•    Πάρκινγκ: Ελαιοτριβείο Αντωνίου λίγα μέτρα έξω από τη Γλώσσα και παρκινγκ στην είσοδο της Γλώσσας και του Σταυρού
•    Μετάβαση από Σκόπελο: Το δρομολόγιο που αναχωρεί 20.00 από τη Σκόπελο θα σας φέρει στη Γλώσσα λίγο πρίν την έναρξη των συναυλιών ενώ θα σας επιστρέψει πίσω 12.00 μετά τη λήξη.
•    Μετάβαση από Σκιάθο: Το εκδρομικό καραβάκι Ποσειδών θα σας φέρει στο Λουτράκι, θα σας μεταφέρει στο συναυλιακό χώρο και θα σας επιστρέψει στο γειτονικό νησί αυθημερόν.