Η Civil Disobedience ή αλλιώς η «Πολιτική ανυπακοή», μία ομαδική έκθεση που μετατράπηκε με τα χρόνια σε φεστιβάλ, καταλαμβάνει τον πρώτο όροφο του Ρομάντσο από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου με μία έκθεση που δεν περιορίζεται μόνο σε στατικά αντικείμενα, αλλά περιλαμβάνει ποίηση, χορευτική performance, video art και προβολές, έχοντας ως στόχο την απελευθερωμένη queer έκφραση.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 21.00-00.00

-Πολιτική ανυπακοή: μόνιμος κάτοικος ή επισκέπτης
-Γουρούνια και πούπουλα: μια ντελιριακή ξενάγηση στα σύνορα ερωτικής και πολιτικής ανυπακοής από τον Αλεξίνο Πύραυλο
-Απαγγελία ποίησης από τον ασεβή πανκ καλλιτέχνη Andi Sex Gang
-Μια μικρή γεύση από το “Becoming Ithaca” του Δημήτρη Παγώνη
-Παγκόσμια πρεμιέρα του project “Borders” μια επιλογή από έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο επιμελημένα σε συνεργασία με το Balaclaba.Q και το G O D photography.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου  14.00-16.00

Η περιήγηση του επιμελητή

Ο επιμελητής θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στην έκθεση και θα εξηγήσει τι συμβαίνει.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 14.00-20.00 «Το Κλειστό Κέντρο Φιλοξενίας»

14.00-16.00 Οι «κακές ζωγραφιές» του Jay Rerchsteiner (μια επιλογή σε βίντεο) · 16.00-17.00 Becoming Ithaca: μια χορευτική performance του Δημήτρη Παγώνη ·

17.00-19.00 Ταινίες Μικρού Μήκους για Queer Πρόσφυγες Ο Yavuz Kurtulmus, διευθυντής του Transition International Queer Minorities Film Festival, θα παρουσιάσει 4 μικρού μήκους ταινίες για queer πρόσφυγες

Κυριακή 12 Ιανουαρίου Πόρτες ανοίγουν: 19.00. Η παράσταση αρχίζει: 20.00 (Χαρτόσημο: 8€)

Οι Drag Queens Διαβάζουν Ομοερωτική Ποίηση 4

Η Άννα Γούλα παρουσιάζει τη βραδιά ποίησης, τραγουδιού και γενικής ακολασίας που έχει λατρέψει το κοινό. Μετά την παράσταση η έκθεση στον πρώτο όροφο θα παραμείνει ανοιχτή για μια τελευταία ματιά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Civil Disobedience

Η «Πολιτική Ανυπακοή» ξεκίνησε τη δράση της το 2011 αρχικά ως ομαδική έκθεση φωτογραφίας σε εκδήλωση που ήταν μέρος της Εβδομάδας Ουράνιου Τόξου της Αθήνας (Athens Rainbow Week) που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Η έκθεση μετατράπηκε από τότε σε φεστιβάλ και πλέον περιλαμβάνει video art, παραστάσεις, εργαστήρια και διαλέξεις.

Το φεστιβάλ είναι ένας χώρος για απελευθερωμένη queer έκφραση. Η φιλοσοφία του φεστιβάλ είναι να περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα των καλλιτεχνών, εφόσον έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν. Αν και η πρόθεση είναι να συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση διεθνείς και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο κύριος στόχος είναι η προώθηση τοπικών νεοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με το δίκτυο Balaclava.Q, στο φεστιβάλ υπάρχει ενός διεθνής guest, προκειμένου να ενισχυθεί η επικοινωνία στην κοινότητα queer art. Έχει επίσης ενσωματωθεί η performance Drag Queens Read Homo-Erotic Poetry.