Το καλλιτεχνικό σχολείο Ash in Art διοργανώνει την έκθεση «Πόλη-Μητρόπολη μοναχικά γιορτάζει» και δίνει το βήμα στους καλλιτέχνες να αποτυπώσουν με τρόπο αποκαλυπτικό μικρές, προσωπικές ιστορίες, στιγμιαία βλέμματα που εκπέμπουν έντονα μια μοναξιά, ατομική και κοινωνική, που τονίζεται ακόμα περισσότερα όταν η πόλη φορά τα γιορτινά της.

H τέχνη έχει επωμιστεί με τον ρόλο του εικονογραφικού μάρτυρα της ανάγκης του ατόμου να εκφραστεί μέσω μιας γιορτής, που, πολλές φορές, θέτει και κοινωνικά κατεστημένα. Ο καλλιτέχνης καταγράφει τα εορταστικά δρώμενα και υπογραμμίζει, με τον τρόπο του, το ρόλο, αλλά και τις προσδοκίες κι αντιδράσεις εκείνων που συμμετέχουν σ’αυτά.  

Μέσα από τα πολυσυλλεκτικά τους έργα, οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στην έκθεση, καλούνται να δώσουν τη δική τους μαρτυρία, αλλά και να προσκαλέσουν το κοινό να παρατηρήσει και να διεισδύσει στη γεμάτη αντιφάσεις πραγματικότητα που η βιτρίνα της είναι έντονα φωτισμένη και διακοσμημένη, ενώ το περιεχόμενό της κατακλύζεται από το ερώτημα για το αν η γιορτινή πραγματικότητα είναι γιορτινή.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Όλγα Αλεξοπούλου, Κίμων Αξαόπουλος, Μαρίβα Ζαχάρωφ, Δήμητρα Κοντοαγγέλου, Σάσσα Μεταλληνού – Chaitow, Αργύριος Ρήμος, Παύλος Σατόγλου, Ειρήνη Φουντουραδάκη, Ρία Χανιώτη καθώς οι  σπουδαστές των τμημάτων κολάζ και ζωγραφικής του Ash in Art.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Μαρία Αϊβαλιώτη.