Ο θεατής παρακολουθεί τη δραματοποίηση μιας αινιγματικής ιστορίας μυστηρίου, στην οποία η μητέρα αναζητά τον δολοφόνο του μικρότερου γιου της, ενώ παράλληλα προσμένει γεμάτη αγωνία την επιστροφή του ξενιτεμένου μεγαλύτερου αδελφού του. Όλες οι προσπάθειες της για την εύρεση και την τιμωρία του φονιά αποβαίνουν άκαρπες.

Ο ερχομός όμως ενός απρόσμενου επισκέπτη ανατρέπει τα έως τότε δεδομένα και δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση φωτίζοντας σκοτεινά σημεία της ζωής τους. Με έντονο το ηθογραφικό στοιχείο, μεταφερόμαστε στην Κωνσταντινούπολη προς τα τέλη του 19ου αιώνα ιχνηλατώντας έθιμα, αντιλήψεις και προκαταλήψεις της εποχής. Οι τέσσερις ηθοποιοί δημιουργούν ένα υπαινικτικό ηχητικό περιβάλλον, τραγουδούν και εναλλάσσονται ανάμεσα σε ρόλους.

Η σκηνοθέτις Αικατερίνη Παπαγεωργίου σημειώνει:

«Το έργο μας φέρνει αντιμέτωπους με το διαχρονικό προβληματισμό που έχει να κάνει με την ενοχή της συνείδησης και με το ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος: ο δράστης ή ο ηθικός αυτουργός; Το ίδιο αυτό ερώτημα επανέρχεται σε πολλά εμβληματικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο Βιζυηνός επιλέγει να το τοποθετήσει στο πλαίσιο μίας τραγικής οικογενειακής ιστορίας, όπου ούτε ο ίδιος ο δράστης γνωρίζει για το έγκλημα που έχει διαπράξει και μοιραία οδηγείται στη λύτρωση μέσα από έναν επίπλαστο κόσμο. Το έργο είναι εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς έρχεται να εξετάσει τη σχέση του ανθρώπου με τη δικαιοσύνη την περίοδο που το ζήτημα αυτό είναι από τα πλέον φλέγοντα της ελληνικής πραγματικότητας».

Συντελεστές:

Διασκευή κειμένου: Ομάδα The Young Quill
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μάριος Ράμμος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Κωστής Μουσικός
Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Κωστέα

Παίζουν (αλφαβητικά): Φιλία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραβέβας, Χριστίνα Κωστέα, Φάνης Μιλλεούνης.

Διεύθυνση Παραγωγής: Όλγα Γουναρά

Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα