Το ρεπερτόριο του Τρένου στο Ρουφ συνεχίζεται με το θεατρικό έργο «ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ 

ΑΜΕΡΙΚΗ» της Χρύσας Σπηλιώτη από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011. Το γνωστό νεοελληνικό θεατρικό έργο της ηθοποιού – συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη αποδεικνύεται διαχρονικό με επιτυχημένη πορεία τα τελευταία χρόνια σε πολλά θέατρα ανά την Ελλάδα.

Ένα έργο με πρωταγωνιστή τον Χρόνο και πρωταγωνίστριες δυο γυναίκες, που ζωντανεύουν τη διαδρομή της προσωπικής τους ιστορίας από τα 8 έως τα 88 τους χρόνια. Δύο κορίτσια που μοιάζουν αλλά και διαφέρουν σαν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η σίγουρη και η ανασφαλής.

Η νικήτρια και η ηττημένη. Ή η ηττημένη και η νικήτρια; Γιατί οι ρόλοι μπορεί και ν’ αλλάξουν. Είτε γιατί η μοίρα το θέλει, ή γιατί κάποια αποφασίζει να αλλάξει τη μοίρα. Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι τ’ άστρα που καθορίζουν την αρχή του κύκλου της ζωής τους αλλά ό,τι σφράγισε την κάθε μια, πριν προλάβει καν να το συνειδητοποιήσει.

Τι σημασία όμως μπορεί να έχει η νίκη και η ήττα στο τέλος αυτού του κύκλου;
Η Καίτη (Μαρίνα Πολυμέρη) και η Λίζα (Λεμονιά Γιανναρίδου), πρώτες εξαδέρφες, συγγενείς εξ’ αίματος και ξένες εξ’ ιδιοσυγκρασίας, αδελφές ψυχές αλλά εχθροί μέχρι θανάτου όταν παλεύουν για τον ίδιο άνδρα, μας παρουσιάζουν εν συντομία το πολύχρωμο ταραχώδες μωσαϊκό όλης τους της ζωής.

Όλα διαδραματίζονται σε είκοσι επτά στιγμιότυπα γρήγορου κινηματογραφικού ρυθμού, που περιλαμβάνουν ολόκληρη τη γκάμα των συναισθημάτων τους απ’ το απόλυτα γκροτέσκο ως το απόλυτα τραγικό. Σαν τις ζωές όλων μας.

Ένα έργο όχι μόνο για γυναίκες αλλά και για άντρες που νομίζουν πως ξέρουν τις γυναίκες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφή: Χρύσα Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ιωάννου
Κοστούμια: Σοφία Παντουβάκη
Χορογραφία – Εκφραστική κίνηση: Άρτεμις Ιγνατίου
Μουσική επιμέλεια: Μαρτίν Κριθαρά
Φωτισμοί: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Μαρκοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Λεμονιά Γιανναρίδου, Μαρίνα Πολυμέρη