Από τις εκδόσεις Εκάτη κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή με τίτλο Πλαστική άνοιξη της Στέργιας Κάββαλου.

Η Στέργια Κάββαλου έχει παρουσιάσει ήδη πολυσχιδή δράση στη σφαίρα του λόγου και της τέχνης, με διηγήματα, αφηγήματα, παραμύθια αλλά και λογοτεχνικές μεταφράσεις στο χώρο του μυθιστορήματος και του θεάτρου.

Υποψήφια στη κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του Λογοτεχνικού περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ το 2011, με συμμετοχή στο 1ο φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου μετά από πρόταση του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ και κάτοχος υποτροφίας ενθάρρυνσης από το ΕΚΕΒΙ και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας για υπό έκδοση νουβέλα, καταπλέει τώρα με το νέο της βιβλίο με τίτλο «πλαστική άνοιξη» και στα ταραγμένα νερά της ποίησης.

Η «πλαστική άνοιξη» κινείται στο υπερρεαλιστικό φάσμα με άνεση, αποδίδοντας εικόνες από μνήμες του παρελθόντος με μια νέα οπτική που καλείται να αποτινάξει την προυπάρχουσα φρίκη και τον σκιώδη τρόμο του είναι, με σκοπό να  τονώσει την ελπίδα και την προοπτική υλοποίησης του ονείρου. Ο ρυθμός γρήγορος, σταράτος, ο στίχος αιωρείται άνετα ανάμεσα στο διφορούμενο και την πρόθεση, ο λόγος σίγουρος και άνετος με πινελιές ειρωνίας και προσδοκούμενης τέρψης.

αβρίλ

ιδρώτας ποτίζει σαλεμένα λουλούδια.

άρωμα σκοντάφτει σε ευχετήριες λίστες.

κεφάλι σκύβει στην έφηβη υγρασία.

επιθυμία ζυμωμένη με θάνατο,

ηττημένη;

κι εμείς, οι πρωτότοκοι της ζέστης,

να μασουλάμε το ανθισμένο γάλα.

εμείς, οι εχθροί της άνοιξης,

να τριγυρνάμε κόντρα στη Γη.