Το θέατρο Άνετον στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2014, την παράσταση Πίσω από τις κλειστές πόρτες των Α. Ψαλτόπουλου – Ν. Κοντελετζίδου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικές Φωνές της Πόλης : Ανοικτή Σκηνή» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ένας διάσημος σκηνοθέτης του κινηματογράφου, με τον βοηθό του, διοργανώνει, στο Παρίσι, μια διήμερο οντισιόν για νέες κοπέλες, ψάχνοντας να βρει την πρωταγωνίστρια για την νέα του ταινία. Ο ίδιος, όμως, βρίσκεται σε προσωπική και δημιουργική κρίση. Μέσα από αυτή την διαδικασία συνεντεύξεων με τις κοπέλες και απρόσμενα, θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και με καλά απωθημένα μυστικά, που τον στοιχειώνουν. Το τέλος απρόβλεπτο κι ανατρεπτικό. Με το έργο δίνεται η δυνατότητα στους θεατές, εκτός των άλλων, να παρακολουθήσουν εκ των έσω τον κόσμο του θεάματος και τους μηχανισμούς του, άλλοτε με ευτράπελο τρόπο και άλλοτε με δραματικό.

Το έργο ανεβαίνει σε Σκηνοθεσία Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, Σκηνικά Αχιλλέα Ψαλτόπουλου (με τη βοήθεια της n-orasis), Κοστούμια – Μακιγιάζ Χριστίνας Καραγρηγορίου, Πρωτότυπη Μουσική Kostika Çollaku, Φωτισμούς Γιάννη Μπενεβά, Χορογραφία Χρήστου Μυλωνά, Γραφιστικά Ελίζας Ζαρίφη- trebanal, Φωτογραφίες Γιάννη Φραγκούλη, Video Παναγιώτη Κουντουρά, Δημόσιες Σχέσεις Ρίτας Σίσιου και με Βοηθούς Σκηνοθέτη τις Νατάσα Κοντελετζίδου και Πολύνα Κούρτη.

Παίζουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Αντωνιάδου, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Στράτος Μούρκος, Μαρία Μπουνάτσου, Εύα Στέφα και Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.