Βέβαια, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο προσφέρει και άλλες εναλλακτικές για τους παρευρισκόμενους της διοργάνωσης. Αστέρες, στελέχη του Χόλιγουντ, δημοσιογράφοι ή άλλοι καλεσμένοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ COVID-19 που θα διενεργείται δύο ημέρες πριν από την είσοδό τους σε οποιοδήποτε χώρο του Φεστιβάλ στην πόλη του Καναδά. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί εντολή να φορούν μάσκα.

«Το προσωπικό του Φεστιβάλ, οι θεατές και οι επισκέπτες που εισέρχονται σε χώρους του #TIFF21 από τις 9 έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να δείξουν είτε πιστοποιητικό που να βεβαιώνει ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 ή βεβαίωση ότι έχουν βρεθεί αρνητικοί στην COVID-19, 48 ώρες πριν από την είσοδό τους σε οποιονδήποτε χώρο του TIFF» αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών στο Twitter.

Την ίδια γραμμή φαίνεται να σκοπεύουν να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες κινηματογραφικές διοργανώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, το Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, αλλά και το Σάντανς, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει να απειλεί τα ελάχιστα κεκτημένα στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ