Η θεατρική παράσταση The pool (no water)- Πισίνα-όχι νερό του αιρετικού Βρετανού συγγραφέα Μαρκ Ρέιβενχιλ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον θεατρικό οργανισμό Πρώτες Ύλες από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και το τέλος Μαρτίου 2010 με την υποστήριξη της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

ρόκειται για ένα από τα πρόσφατα έργα του Μαρκ Ρέιβενχιλ, που γράφτηκε το 2006 ως απόσταγμα της συνεργασίας του με τη βρετανική θεατρική ομάδα Frantic Assemply, πρωτοπόρα στο λεγόμενο physical theatre.

Το έργο εμπνευσμένο από αληθινό γεγονός, εκφράζει και στηλιτεύει ταυτόχρονα την καλλιτεχνική αντιπαλότητα, τη ζήλια και τα κρυμμένα συναισθήματα που εξωτερικεύονται την κατάλληλη στιγμή. Μια εξωφρενική ιστορία ζήλιας και κυνικής εκμετάλλευσης που μεταφέρεται στο θεατή με μια αξιοθαύμαστη φυσικότητα…

Η υπόθεση του έργου ξεκινά με τη Sally, μια διάσημη καλλιτέχνιδα, η οποία καλεί τους  παλιούς της φίλους στο καινούργιο πολυτελές σπίτι της για ένα πάρτυ στην πισίνα του σπιτιού της. Η γιορτή θα καταλήξει σε τραγωδία, όταν η οικοδέσποινα παθαίνει ένα τρομακτικό ατύχημα.

Καθώς το θύμα βρίσκεται σε κώμα στο νοσοκομείο ένα σχεδόν αδιανόητο σχέδιο αρχίζει να καταστρώνεται. Θα μπορούσε το σωματικό μαρτύριο να αποτελέσει την πρώτη ύλη της επόμενης  καλλιτεχνικής τους δημιουργίας. Είναι αυτή η μοναδική τους ευκαιρία να ξεχωρίσουν! Το γκρουπ  θα παθιαστεί με το νέο του καλλιτεχνικό σχέδιο, μέχρι που τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό τους και προς μεγάλη έκπληξη όλων, η ασθενής ανακτά τις αισθήσεις της…

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη, Σκηνοθεσία: Χρήστος Λύγκας, Σκηνογραφία –κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, Πρωτότυπη μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, Video art: Βάνα Κωσταγιόλα .

Παίζουν: Χρήστος Λύγκας, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μαρία Χατζηιωαννίδου.