Οι τρείς neon – ροζ τραμπάλες που “κατεδάφισαν” τα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού , δικαίως πήραν τον τίτλο  του καλύτερου σχεδίου Beazley για τη Χρονιά 2020.Το βραβείο δόθηκε από το Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου. Η ιδέα πίσω από την “δημιουργία” που γκρεμίζει κάθε ρατσιστικό όριο ή αλλιώς τις γραμμές αποξένωσης και διαχωρισμού ανήκει στους καλλιτέχνες Ronald Rael και Virginia San Fratello με έδρα το Όουκλαντ.

Photo copyright Rael San Fratello

Το έργο φέρει μια παιδικότητα συνάμα με παιχνιδιάρικη διάθεση πέραν της επαναστατικής του οπτικής και εμείς ταυτίζουμε το μήνυμα του με την καρδιά ενός παιδιού που δεν διαχωρίζει σε “φυλές” και “χρώματα” τους ανθρώπους. Το έργο έχει εγκατασταθεί μεταξύ του Ελ Πάσο, στο Τέξας και τη Σιουδάδ Χουάρεζ του Μεξικού.

Παρόλο που οι τραμπάλες ενότητας, κατάφεραν να “σταθούν” μονάχα για μια ώρα, πέρασαν το μήνυμα το οποίο ήθελαν οι καλλιτέχνες τους. Παιδιά, νέες, ηλικιωμένοι, γονείς, δεν έχουν τίποτα πραγματικά να χωρίσουν και τίποτα πραγματικά δεν τους χωρίζει. Το έργο αυτό, ήταν μια ξεκάθαρη απάντηση στα κράτη που χωρίζουν με σύνορα τους ανθρώπους.

Kεντρική φωτογραφία θέματος: Colossal