Η αμερικανική ομάδα χορού κάνει και πάλι το θαύμα της επί σκηνής Badminton στις 29 Οκτωβρίου με 2 Νοεμβρίου. Στη δεύτερη επίσκεψή τους στην Ελλάδα, θα παρουσιάσουν ένα best of από τις εντυπωσιακές στιγμές της πολυετούς καριέρας τους.

Η αμερικανική ομάδα χορού κάνει και πάλι το θαύμα της επί σκηνής Badminton στις 29 Οκτωβρίου με 2 Νοεμβρίου. Στη δεύτερη επίσκεψή τους στην Ελλάδα, θα παρουσιάσουν ένα best off από τις εντυπωσιακές στιγμές της πολυετούς καριέρας τους.

«Τόσο αλλόκοτοι όσο οι Marx Brothers, τόσο έξυπνοι όσο ο Χουντίνι! Τα έργα που στήνουν στη σκηνή θυμίζουν περισσότερο γλυπτά, παρά χορό», τάδε έφη το διεθνούς φήμης περιοδικό Newsweek.

Και επειδή ο φίλτατος συνάδελφος από το Αμερικανικό έντυπο μάλλον πρώτα θα βίωσε την εμπειρία των Pilobolus και έπειτα θα έγραψε τις εντυπώσεις του στο λάπτοπ του, δεν έχουμε καμία διάθεση αμφισβήτησης του γραπτού του.

Εξάλλου, Κυριακή κοντή γιορτή, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου (πέφτει Δευτέρα) έως τις 2 Νοεμβρίου το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα χορευτικά κατορθώματα της ιδιαίτερης αυτής ομάδας που το όνομά της μοιάζει με εκείνο το φαινόμενο να το πούμε, της πτώσης των φύλλων.

Η ομάδα με τα κορμιά από λάστιχο, τα άκρως εντυπωσιακά ακροβατικά επισκέπτεται το θέατρο Badminton για μια σειρά παραστάσεων. Η πρώτη τους και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα έγινε το 2003 με δυο πολυσυζητημένες εμφανίσεις στο Ηρώδειο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που οι θεατές μετά το τέλος της παράστασης παραμιλούσαν. (Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να ήμουν και εγώ παρούσα, οπότε πράγματι το θέαμα ήταν θεϊκό!)

Οι Pilobolus είναι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές ομάδες χορού διεθνούς επιρροής. Οι χορογραφίες τους αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου μεγάλων μπαλέτων στις ΗΠΑ (μπαλέτα Joffrey, Feld, Ohio, Arizona κ.α.). Στη φετινή τους περιοδεία παρουσιάζουν ένα απάνθισμα από τις δυνατές και εντυπωσιακές στιγμές που έχουν σημαδέψει την ιδιαίτερη καλλιτεχνική τους διαδρομή.

INFO
Θέατρο Badminton: Αλσος Στρατού, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδί, τηλ.: 211 1086024.
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketnet.gr, 210 8840600, Ταμεία θεάτρου Badminton, Virgin Megastores, The Mall