Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των εναλλακτικών του δράσεων παρουσιάζει τη

μουσικο-θεατρική παράσταση “P.I.G.S Revolution”, από την ομάδα ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι. Ένα ανατρεπτικό ραντεβού που θα δίνεται κάθε Τρίτη και Κυριακή, στη μουσική σκηνή “Γαία Live. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.

 
Η Παράσταση

– Είναι αλήθεια ότι το γουρούνι, δωδέκατο ζώδιο στο κινέζικο ωροσκόπιο, μπορεί να επαναστατήσει και να φτιάξει τη δικιά του φάρμα των ζώων;

– Έχει όντως «πεθάνει» ο θεσμός του δημοσίου υπαλλήλου και μαζί μ’ αυτόν ο θεσμός των καλλιστείων;

– Η οικονομική κρίση «φαλκιδεύει» τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων;

– Κρυώνουν μωρέ οι πίτσες;

– What did you say?

– Τάχα ποίος θα μας γλιτώσει κι απ’ την κρίση θα μας σώσει;

Την απάντηση δίνουν παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας  οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι!

Το ΚΘΒΕ βγαίνει για ποτό στο ΓΑΙΑ. Το θέατρο (φοράει Τ-shirt και) βγαίνει να συναντήσει κόσμο. Τα P.I.G.S. και P.I.G.S. Reloaded που παρουσιάστηκαν (με επιτυχία) τις προηγούμενες σεζόν, αποτελούν τα δύο πρώτα μέρη μιας ιδιότυπης μετ-επιθεωρησιακής τριλογίας, η οποία ολοκληρώνεται φέτος με τα P.I.G.S. Revolution.
Μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ με κέφι, μπρίο (και αγάπη για τον συνάδερφο!!!) παίζει, χορεύει και τραγουδά, σχολιάζοντας με φρενήρη ρυθμό τον εφιάλτη μιας «πτωχευμένης» πραγματικότητας, καθώς αυτή συγκρούεται με τις μικρές ή μεγάλες γουρουνιές της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και της ανθρώπινης φύσης!

Με όπλο τους ατακαριστούς διαλόγους, τις πειραγμένες ενορχηστρώσεις και τις κεφάτες χορογραφίες οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι P.I.G.S. θα κάνουν την επανάστασή τους απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Να περάσετε super!!!

 

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Εύη Σαρμή, Χρήστος Παπαδημητρίου
Κείμενα: Χρήστος Παπαδημητρίου
Επιμέλεια κίνησης: Τατιάνα Μύρκου
Ενορχήστρωση: Λεωνίδας ΚυρίδηςΦωνητική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου

Παίζουν: Χρύσα Ζαφειριάδου, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Χρίστος Στυλιανού, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης, Oρέστης Χαλκιάς.

Μουσικοί: Λεωνίδας Κυρίδης (μπάσο), Ευγενία Πανταζόγλου (πνευστά), Τάσος Ροδοβίτης (κρουστά), Ορέστης Χαλκιάς (ηλεκτρική κιθάρα).

Τους στίχους στα τραγούδια «Welcome to P.I.G.S.» και «Παπάδες» έγραψε ο Χρίστος Στυλιανού.