Μετά από την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του έργου «Πηνελόπη Δέλτα» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή το Θέατρο της Ημέρας αποφάσισε να παρουσιάσει και πάλι για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το έργο που αφηγείται μοναδικά τη ζωή της μεγάλης λογοτέχνιδας και απέσπασε τα θετικά σχόλια τόσο του κοινού όσο και της κριτικής.

Σε αυτή την τελευταία περίοδο παράτασης που θα διαρκέσει από την Κυριακή 1η Μαρτίου μέχρι τη Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου η «Πηνελόπη Δέλτα» θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 8.00 μ.μ. και κάθε Δευτέρα στις 7.00μ.μ.

Την Πηνελόπη Δέλτα ενσαρκώνει η Τζένη Καλλέργη, τον πατέρα της Εμμανουήλ Μπενάκη ο Ντίνος Καρύδης, τον φλογερό έρωτα της ζωής της  Ίωνα Δραγούμη ο Θεόφιλος Βανδώρος και την πιστή της Μαριάνθη η Ράσμη Τσόπελα.

Τα σκηνικά καιτα κοστούμια εποχής επιμελείται ο Ανδρέας Σαραντόπουλος. Την μουσική της παράστασης συνθέτει (για πρώτη του φορά στο θέατρο) ο Γιάννης Κότσιρας, ενώ τους φωτισμούς και τα βίντεο επιμελείται ο Κώστας Κιμούλης. Βοηθός σκηνοθέτη Μιχαήλ Γιαννικάκης.

Η Πηνελόπη Δέλτα αποτελεί μια εμβληματική παρουσία ανάμεσα στις πρωτοπόρες γυναικείες φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα. Κόρη του Εμμανουήλ Μπενάκη, αγαπημένη αδελφή του Αντώνη Μπενάκη (Τρελλαντώνη) και πιστή φίλη του Ελευθέριου Βενιζέλου, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την ταραγμένη περίοδο των πρώτων δεκαετιών του 20ουαιώνα.

Η ζωή της, γοητευτική και τραγική συνάμα, παρουσιάζεται στην παράσταση αυτή, εστιάζοντας στις «σχέσεις και συναντήσεις» που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της και καθόρισαν την πορεία της, όπως η ίδια κατέγραψε στα ημερολόγιακαι τα έργα της.

Η ιστορία της, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου,ξεδιπλώνεται μπροστά μας,παράλληλα με τα σύγχρονα του καιρού της γεγονότα, τα οποία καλύπτουνσχεδόν μισόαιώνασύγχρονης Νεοελληνικής ιστορίας.

Η Πηνελόπη Δέλτα, καθιερώθηκε στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας για το εμπνευσμένο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο της, για το οποίο άλλωστε τιμήθηκε και από την Ακαδημία Αθηνών το 1930.

Διάρκεια παράστασης: 120΄(μαζί με το διάλειμμα)