Ο Σταν Λι είχε δημιουργήσει ιδιαίτερα αγαπητούς στο ευρύ κοινό σουπερ-ήρωες, όπως ο Spider-Man, ο Iron Man, οι Fantastic Four, οι Avengers και οι X-Men, φέρνοντας επανάσταση στον χώρο των κόμικς.

Ο Λι εργαζόταν κυρίως με τον καλλιτέχνη Jack Kirby και δημιούργησε μαζί του αμέτρητες ιστορίες κόμικς, μετατρέποντας την Marvel σε μία από τις πιο πετυχημένες εκδοτικές εταιρίες κόμικς στον κόσμο. Οι ιστορίες του είχαν έντονες κοινωνικές αναφορές και μίλησαν στην καρδιά των νεαρών αναγνωστών με έναν τρόπο, που κάνεις μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει. Μάλιστα, οι ήρωες του λατρεύτηκαν ιδιαίτερα από τους έφηβους λόγω των τρωτών τους σημείων και των ανθρώπινων χαρακτηριστικών τους, τα οποία έκαναν τα νέα παιδιά να ταυτιστούν εύκολα μαζί τους. Ξεκινώντας με τη δημιουργία του Fantastic Four στα τέλη του 1960, μπήκε σε μία άκρως παραγωγική περίοδο καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ, καθώς εργαζόταν μέχρι και σήμερα.

Ο θρυλικός δημιουργός της Marvel, του οποίου οι περισσότεροι ήρωες είχαν μεταφερθεί και στην κινηματογραφική οθόνη σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών το πρωί της Δευτέρα στο Λος Άντζελες (τοπική ώρα), σύμφωνα με τις δηλώσεις του νομικού εκπρόσωπου της κόρης του.