Η παράσταση, είναι παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) που επιστρέφει στην Επίδαυρο μετά από πολλά χρόνια.

Ο Άρης Μπινιάρης, που έχει διακριθεί για τις ιδιαίτερες και εκρηκτικές δουλειές του τα τελευταία χρόνια (“Θείο Τραγί”, “Το 21′ “), προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η παράσταση απελευθερώνει την ουσία του αισχυλικού έργου και οδηγεί τον θεατή στην κατανόηση του πανανθρώπινου χαρακτήρα του αρχαίου δράματος. Οι ηθοποιοί προσεγγίζουν τα νοήματα, τους ρυθμούς και τους ήχους του ποιητικού κειμένου, με τη μουσικότητα ως όχημα για την αναπαράσταση και τη μεταμόρφωση. Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες, όπως και ο Χορός, ερμηνεύονται αποκαλύπτοντας τη μουσική υφή του έργου. Χρησιμοποιώντας μια τέτοια απλή σύνθεση η παράσταση εκδηλώνεται μέσα από βασικά επίπεδα- δράση, λέξη, τραγούδισμα, χορός- κατακτώντας μια απλότητα, επαρκή για να αποκαλύψει τις αδιάκοπες δονήσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος και την απήχησή του στο σημερινό κόσμο.» 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς

Σκηνοθεσία – Μουσική δραματουργία: Άρης Μπινιάρης

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης)

Χορός:
Ηλίας Ανδρέου
Πέτρος Γιωρκάτζης
Γιώργος Ευαγόρου
Νεκτάριος Θεοδώρου
Μάριος Κωνσταντίνου
Παναγιώτης Λάρκου
Δαυίδ Μαλτέζε
Γιάννης Μίνως
Άρης Μπινιάρης
Ονησίφορος Ονησιφόρου
Μάνος Πετράκης
Στέφανος Πίττας
Κωνσταντίνος Σεβδαλής

Πριν το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, οι Πέρσες θα παρουσιαστούν στην Κύπρο από 13 –  28 Ιουλίου 2017. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των παραστάσεων, εδώ.

[Φωτογραφία θέματος: © Στέλιος Καλλινίκου]


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Τί θα δούμε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017: Το πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου