Ο πολυχώρος Διέλευσις μας προσκαλεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, σε μία βραδιά αφήγησης για μεγάλους και παιδιά από 6 ετών, με τίτλο Περσέας, δράκοι και τέρατα, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στις 19.30.

Μια ζωή σαν παραμύθι, η ζωή του μυθικού Περσέα. Η ιστορία ξεκινά πριν από τη γέννησή του, από τις περιπέτειες της όμορφης Δανάης, της μάνας του. Ο Περσέας γεννιέται μέσα σε μια φυλακή, μεγαλώνει σ’ ένα νησί, ταξιδεύει πετώντας ως την άκρη της γης. Συναντά θεούς και γίγαντες, μυθικές γριές και όμορφες νύμφες, μαγικούς βοηθούς και άσπονδους εχθρούς. Κυνηγά τα χειρότερα τέρατα του κόσμου, παλεύει με θεριά και κατορθώνει το ακατόρθωτο. Γίνεται ήρωας τρανός και βασιλιάς δίκαιος και καλός. Μέχρι σήμερα ζει και βασιλεύει, λαμπρό αστέρι στον ουρανό, που τις νύχτες ψιθυρίζει ιστορίες μυθικές για μάχες τρομερές κι αγάπες δυνατές.

Η άγνωστη ιστορία του γνωστού Περσέα, ζωντανεύει μέσα από λόγο αφηγηματικό, άμεσο και παραστατικό και αγκαλιάζεται από τραγούδια και μουσικές.

Σύλβια Βενιζελέα: αφήγηση
Λουκία Κωνσταντάτου: τραγούδι και μουσική (κανονάκι, κρουστά οργανάκια)

Και επειδή η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή, μετά την παράσταση, στις 21.00, ο χώρος θα έχει ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα για «δράκους και τέρατα» και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ελεύθερες αφηγήσεις από το κοινό, και φίλους  αφηγητές, μουσικές και απρόσμενες γλυκές εκπλήξεις.

Σκεφτείτε ιστορίες με δράκους και τέρατα κι ελάτε να τις μοιραστούμε, να πείτε και ν’ ακούσετε!