Η Μικρή Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού στη Σκιάθο παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας των Νίκου Κ. Κανταράκια και Έλλης Τσεντίλογλου με τίτλο «Περιπλανήσεις-Wanderings» από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Σύντομα βιογραφικά

Ο Νίκος Κ. Κανταράκιας γεννήθηκε τον Οκτώβρη του ’76 στην Αθήνα και ιδιαίτερη πατρίδα του είναι η Σκιάθος. Μεγαλωμένος ανάμεσα στους καμβάδες ζωγραφικής, τα πινέλα και τα πολυάριθμα slides του πατέρα του ασχολήθηκε με το σχέδιο ενώ πειραματιζόταν με μια Zenit SLR γοητευμένος από τη διαδικασία λήψης μιας φωτογραφίας. Από το 2002 και μετά η ενασχόληση του με τη φωτογραφία γίνεται εντατικότερη και η αγάπη του για την καλλιτεχνική φωτογραφία μεγαλύτερη, μέσα από σχετικά σεμινάρια (Μάνος Λυκάκης 2006, Πλάτων Ριβέλλης 2008) και μελέτη. Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής παρέας Visual Poetry, του διαδικτυακού forum συζήτησης PhotoMind και μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου (2008-2011,2013).

website:  www.nikoskantarakias.com

Η Έλλη Τσεντίλογλου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1979, σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως καθηγήτρια. Το ενδιαφέρον της για την φωτογραφία ξεκίνησε το 2007 οπότε και παρακολούθησε μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας με δάσκαλο τον Χρήστο Κοψαχείλη έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο μεγάλων φωτογράφων. Το 2008 συμμετείχε στα σεμινάρια του Φωτογραφικού Κύκλου με εισηγητή τον Πλάτων Ριβέλλη. Από τότε και ως σήμερα κρατάει επαφή με την φωτογραφία φωτογραφίζοντας, διαβάζοντας βιβλία, παρακολουθώντας παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, εκθέσεις και ομιλίες.

website:  www.ellitsentiloglou.com