Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το έργο του Samuel Beckett από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου. Περιμένοντας τον Γκοντό, ένα έργο του 1953 το οποίο μας εκτυλίσσεται σ’ έναν έρημο δρόμο μ’ ένα γυμνό δέντρο, δυο παρίες-παλιάτσοι, πρόσωπα χωρίς ρόλο, συζητούν και παίζουν για να κρατηθεί στη γωνία η σιωπή.

Ο ένας ασχολείται με το καπέλο του, ο άλλος με το παπούτσι του  ενώ ένα δεύτερο ζευγάρι εκπροσωπεί τη δυάδα αφέντη-δούλου σε αμοιβαία εξάρτηση.

Αρνητική παραβολή και μεταφυσική φάρσα, με στοιχεία τσίρκου και μιούζικ χολ, και τον Γκοντό να μην έρχεται ποτέ, το έργο γράφτηκε από τον μεγάλο ιρλανδό στα γαλλικά.

Την μετάφραση του έργου έχει κλανει η Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου, η σκηνοθεσία είναι από τον λιθουανό σκηνοθέτη Cezaris Graužinis, σκηνικά – Κοστούμια έχει αναλάβει ο Vytautas Narbutas και την μουσική έχει γράψει ο Martynas Bialobžeskis.

Τους ρόλους του έργου θα ενσαρκώσουν ο Μανώλης Μαυροματάκης, ο Ταξιάρχης Χάνος, ο Χρήστος Σαπουντζής, η Αγγελική Στελλάτου και η Μάρω Παπαδοπούλου.