Η δράση ‘Περί Χρείας Αναπνοής’ διαρθρώνεται από τρεις εικαστικές εγκαταστάσεις των: Μαίρη Ρουσιώτη – Το Κατώφλι, Νάντια Σκορδοπούλου – Αναθήματα και Βιβέττα Χριστούλη – Στήλες Ίασης, μια εικαστική performance του Άγγελου Σκούρτη – “Τα ερείπια Εντός μου…” και μια χορευτική παράσταση με τίτλο Asymptote με τις Αρετή Αθανασοπούλου, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη και Ζωή Μαστροθεοδώρου πλαισιωμένη από την πρωτότυπη ηχητική σύνθεση του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.

Αντλώντας ερέθισμα από τα αρχαία Ασκληπιεία και τη δυναμική τους ως ενεργά σύμβολα ιστορικής μνήμης που σχετίζονται με την ίαση και με αφορμή την πανδημία coronavirus, η δράση επιχειρεί την επικαιροποίηση της επαφής μας με το πολιτισμικό μας παρελθόν, για τον σχεδιασμό του μετα-πανδημικού μας μέλλοντος. Με αφετηρία αρχαία ιατρικά συγγράμματα (Γαληνός) και ιδεολογικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για την υγεία, η δράση ‘Περί Χρείας Αναπνοής’, Μετά-πανδημικά Μέλλοντα, αποτελεί σχόλιο και αισθητική ρήξη στην “πόλη του εγκλεισμού” που έχει προκύψει από τα μέτρα πρόληψης κατά του covid19.

Διάρκεια εικαστικής έκθεσης: 15 Ιουλίου- 5 Σεπτεμβρίου 2021
Μαίρη Ρουσιώτη – Το Κατώφλι
Νάντια Σκορδοπούλου – Αναθήματα
Βιβέττα Χριστούλη – Στήλες Ίασης

Εικαστική Performance: 28 και 29 Ιουλίου 2021 στις 20:30
Άγγελος Σκούρτης – Τα Ερείπια εντός μου…

Χορευτική Παράσταση: 28 και 29 Ιουλίου 2021 στις 21:00
Asymptote – Αρετή Αθανασοπούλου, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Ζωή Μαστροθεοδώρου
Ηχητική Σύνθεση: Κωνσταντίνος Μπακογιάννης

**

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

**

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Β. Χριστούλη ΄Στήλες Ίασης΄ 2021, plexiglas, σίδηρος, χώμα, διαστάσεις μεταβλητές