Μία παρέα φίλων αποφασίζει να μοιραστεί όλα τα μυστικά που κρύβουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Πολύ σύντομα, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Το “Perfetti Sconosciuti” του Πάολο Τζενοβέζε ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στην ελαφράδα της κομεντί και την σοβαρότητα της δραματικής ταινίας.

Σύνοψη

Επτά μακροχρόνιοι φίλοι μαζεύονται στο σπίτι του ενός, για δείπνο. Όταν αποφασίσουν να μοιραστούν μεταξύ τους το περιεχόμενο κάθε μηνύματος, email και κλήσης που λαμβάνουν, πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ισορροπίες διαταράσσονται. Πρόκειται για την τεράστια ιταλική επιτυχία, στο σενάριο της οποίας βασίστηκαν οι «Τέλειοι Ξένοι» του Θοδωρή Αθερίδη.

Μια ιδέα, μια ταινία…

Το “Perfetti Sconosciuti” είναι μία ταινία όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, όπου κάθε άτομο αφηγείται τις δικές του εμπειρίες, επαναπροσδιορίζει το λάθος και το σωστό, το ηθικό από το ανήθικο, όπου ο καθένας έχει κάτι που δεν μπορεί ή δεν θέλει να μοιραστεί», συνεχίζει ο Τζενοβέζε.

Οι οικοδεσπότες είναι ο Ρόκο και η Εύα. Ο Ρόκο είναι ένας πολύ ανθρώπινος και ευαίσθητος χαρακτήρας, είναι πλαστικός χειρούργος και είναι παντρεμένος με μία ψυχολόγο, την Εύα, που επίσης περνάει μία δύσκολη περίοδο, μη γνωρίζοντας αν είναι ακόμη ερωτευμένη με τον άντρα της και πώς να έρθει κοντά στην έφηβη κόρη της.

Στην αντίθετη πλευρά είναι η Μπιάνκα και ο Κόσιμο, νεόνυμφοι και πολύ ερωτευμένοι. Εκείνη είναι κτηνίατρος, ευγενική, πρόσχαρη και αρεστή σε όλους. Ο Κόσιμο οδηγεί ταξί, αλλά στο κεφάλι του υπάρχουν καθημερινά χιλιάδες ιδέες, όπως το να ανοίξει ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά τσιγάρα ή να εκτρέφει σκύλους.

Ο Λέλε και η Καρλότα είναι μαζί πάρα πολλά χρόνια: εκείνος δουλεύει στο νομικό τμήμα μίας μεγάλης ιδιωτικής εταιρίας, όπου και γνώρισε τη γυναίκα του. Εκείνη έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στα παιδιά τους, αφήνοντας τη δουλειά της για την οικογένειά της.

Τέλος, ο Πέπε είναι ένας καθηγητής γυμναστικής, ο οποίος απολύθηκε πρόσφατα εξαιτίας περικοπών στη δουλειά του. Την ημέρα του δείπνου θα παρουσίαζε το νέο του φλερτ στην παρέα, αλλά την τελευταία στιγμή εκείνη δεν μπόρεσε να έρθει επειδή αρρώστησε.

Κάθε χαρακτήρας, μέσα από το παιχνίδι αυτό, θα παραδεχθεί ένα πολύ σημαντικό μυστικό, κάτι που κανείς δεν τολμούσε να ομολογήσει τόσα χρόνια, αλλά θα συνειδητοποιήσει και πόσο δεν γνωρίζει αυτούς που θεωρούσε φίλους του. Είναι όλοι, κατά κάποιον τρόπο, «τέλειοι ξένοι».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πάολο Τζενοβέζε

Σενάριο: Φιλίπο Μπολόνια

Πάολο Κοστέλα

Πάολο Τζενοβέζε

Πάολο Μαμίνι

Ρολάντο Ραβέλο

Ηθοποιοί: Τζιουζέπε Μπατιστόν

Άννα Φολιέτα

Μάρκο Τζιαλίνι

Εντοάρντο Λεό

Βαλέριο Μασταντρέα

Άλμπα Ρορβάχερ

Κάσια Σμούτνιακ

Διάρκεια: 97’