Η ομάδα «Άνθρωπος στη θάλασσα» στο πλαίσιο του βήματος στους νέους που διοργανώνει το ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ παρουσιάζει την performance

«Πείνα» (work in progress) στις 14, 15 και 16 Μαΐου 2011.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου
Εγκατάσταση-Κοστούμια: Νάσος Χαλκίδης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλιος Τζολόπουλος
Video: ΤΕΧΝΟΚΑΛΥΨΗ
Φωτογραφίες: Στέλιος Τράκας
Οργάνωση Παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ροδή Στεφανίδου, Κλαίρη Χριστοπούλου, Δημήτρης Διακοσάββας (φιλική συμμετοχή)

Αφετηρία για τη δημιουργική διαδικασία αποτέλεσε ένα κείμενο της Marguerite Duras, που περιγράφει την επιστροφή του συντρόφου της Robert Antelme από στρατόπεδο συγκέντρωσης και τον αγώνα του να επανέλθει στη ζωή. Στόχος μας να μιλήσουμε για τα σημερινά στρατόπεδα συγκέντρωσης, για την υποκρισία της Ευρώπης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την κοινωνική ανισότητα. Η «Πείνα» είναι μια δουλειά σε εξέλιξη που θα εμπλουτίζεται διαρκώς από τις εξελίξεις του πολιτικού σκηνικού αλλά και την πρόοδο της έρευνας της ομάδας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ για την φιλοξενία στο χώρο καθώς και όλους όσοι στηρίζουν την ομάδα σε κάθε της προσπάθεια με όποιο τρόπο μπορούν.

Η ΟΜΑΔΑ


Η ομάδα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» δημιουργήθηκε το 2010 από τους Ροδή Στεφανίδου, Νάσο Χαλκίδη και Κλαίρη Χριστοπούλου ως αντίδραση στον εφησυχασμό και την αποδοχή του πολιτικού γίγνεσθαι, αρνούμενη να συμμετέχει στη σιωπή σχεδόν σύσσωμου του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου και την απουσία του από την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι μία από επιλογή αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα που αποσκοπεί στην αποσύνδεση της παραστατικής τέχνης από το εμπόριο. Για το λόγο αυτό η ομάδα έχει επιλέξει την μη ύπαρξη εισιτηρίου και χορηγών και λειτουργεί με βάση την εθελοντική προσφορά και την έμπρακτη υποστήριξη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παραχώρηση των χώρων, χωρίς τους οποίους η παρουσίαση της δουλειάς μας δεν θα ήταν δυνατή.

Η ομάδα «» δημιουργήθηκε το 2010 από τους Ροδή Στεφανίδου, Νάσο Χαλκίδη και Κλαίρη Χριστοπούλου ως αντίδραση στον εφησυχασμό και την αποδοχή του πολιτικού γίγνεσθαι, αρνούμενη να συμμετέχει στη σιωπή σχεδόν σύσσωμου του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου και την απουσία του από την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι μία από επιλογή αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα που αποσκοπεί στην αποσύνδεση της παραστατικής τέχνης από το εμπόριο. Για το λόγο αυτό η ομάδα έχει επιλέξει την μη ύπαρξη εισιτηρίου και χορηγών και λειτουργεί με βάση την εθελοντική προσφορά και την έμπρακτη υποστήριξη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παραχώρηση των χώρων, χωρίς τους οποίους η παρουσίαση της δουλειάς μας δεν θα ήταν δυνατή.

Η ομάδα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» έχει ως τώρα παρουσιάσει τις παραστάσεις «Δεν υπάρχει κανείς…» (Μπενσουσάν Χαν- Ιούνιος 2010) και «Μία ξενάγηση» (Coo Bar- Οκτώβριος 2010).