Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2010, τον διεθνούς φήμης

μεξικανό φωτογράφο, Pedro Meyer. Ο Meyer έρχεται στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με τίτλο Τέχνη και Διαδίκτυο.

Η συζήτηση πραγματοποιείται την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, στις 20:00 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και συμπίπτει με το κλείσιμο της έκθεσής του Α Long and Personal Trip Throughout the USA στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει δεξίωση με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα.

Ο Pedro Meyer είναι πολυσχιδής φωτογράφος, και χρόνια τώρα, παράλληλα με την καλλιτεχνική του παραγωγή, εργάζεται για την ανάδειξη της νοτιοαμερικανικής φωτογραφίας.

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1935, αλλά δύο χρόνια αργότερα οι γονείς του μετανάστευσαν στο Μεξικό, το οποίο και θεωρεί πατρίδα του. Η δημιουργική του περίοδος άρχισε το 1963 όταν αποχώρησε από την μοναδική φωτογραφική ομάδα του Μεξικού και ίδρυσε το Mexican Council of Photography.

Το 1976 δημιούργησε ένα διεθνές δίκτυο για την προώθηση της λατινοαμερικανικής φωτογραφίας, ενώ το 1989 εργάστηκε για την ίδρυση του Ιδρύματος Mother Jones για βράβευση εργασιών φωτοειδησεογραφίας. Ασχολούμενος αποκλειστικά με τη φωτογραφία από το 1974 δίδαξε σε φωτογραφικές σχολές-εργαστήρια, εργάστηκε για σημαντικά περιοδικά, οργανισμούς και ιδρύματα και απέσπασε πολλά βραβεία και υποτροφίες.

Το 1990 το ενδιαφέρον του προσέλκυσε η σύγχρονη τεχνολογία και η επεξεργασία των φωτογραφιών με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Pedro Meyer, που επιδιώκει να συμβάλει στην προσεκτική μελέτη, ερμηνεία και έρευνα της φωτογραφίας στο πλαίσιο των νέων τεχνολογιών.

Στο συνολικό έργο του Meyer, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου, ξεχωρίζουν οι ενότητες για την σφαγή των φοιτητών στην Πόλη του Μεξικού πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τους Sandinistas της Νικαράγουα, για τους εργάτες των πετρελαιοπηγών του Μεξικού, για τις «περιοδείες» του στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη.