Σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και απολαυστικές μουσικές εκδηλώσεις, συνθέτουν το πρόγραμμα Κέντρου Τεχνών ACS για τον Φεβρουάριο.

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και απολαυστικές μουσικές εκδηλώσεις, συνθέτουν το πρόγραμμα Κέντρου Τεχνών ACS για τον Φεβρουάριο.


Tην Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, εγκαινιάζεται έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Η Φύση της Εσθονίας». Το Κέντρο Τεχνών στο ACS σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Εσθονίας στην Αθήνα φιλοξενεί τις 50 καλύτερες φωτογραφίες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Η Φύση της Εσθονίας» 2006, που διαρκέσει έως Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου. Είσοδος ελεύθερη.


Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου μία από τις διασημότερες σχολικές ορχήστρες των Η.Π.Α., η συμφωνική ορχήστρα St. Anthony High School Orchestra, από τη Νέα Υόρκη θα παρουσιάσει ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής με έργα Τσαϊκόφσκι, Ροσίνι, Ενέσκου και άλλων νεότερων δημιουργών υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή, μαέστρου Bruce Engel (Μπρους Έντζελ). Είσοδος ελεύθερη.


Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, οι Camut Band με εκπληκτική ενέργεια και φαντασία, αναμειγνύουν κρουστά από την Αφρικανική ήπειρο και (χορό με) κλακέτες, στη νέα τους παραγωγή «Kiting Kita» «Περπατώντας με ρυθμό». Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό-παιδικό).


Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή της Κάρεν Μπλίξεν που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 14 Μαρτίου. Η Κάρεν Μπλίξεν (Karen Blixen, 1885-1962) είναι μια από τις πλέον αγαπητές συγγραφείς της Δανίας. Υπήρξε μια γυναίκα που ξεπέρασε τους φραγμούς της εποχής της σε πολλά επίπεδα: έζησε μόνη της στην Αφρική, έγινε γνωστή και αποδεκτή ως γυναίκα συγγραφέας και τόλμησε να στηρίξει αιρετικές αντιλήψεις για το θεσμό του γάμου και της γυναικείας σεξουαλικότητας.


Την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Μαρτίου οργανώνεται 2η Πολιτιστική Συνάντηση για τη μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Το πολιτιστικό τριήμερο «Οι Έλληνες συναντούν τους Έλληνες» παρουσιάζει με ζωντανό και αυθεντικό τρόπο την ιστορική και πολιτισμική σχέση της Νοτίου Ιταλίας με την Ελλάδα και δημιουργεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών.


Στην Συνάντηση μετέχουν καταξιωμένα σχήματα από την Ελλάδα και την Ιταλία αλλά και επώνυμοι καλλιτέχνες από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι όπως ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης κ.α.


Ακόμα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς (παιδικά πάρτι σε ρυθμούς ταραντέλας, αποκριάτικες κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι κα). Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό, παιδικό)


info
Κέντρο Τεχνών στο ACS, Γαρυττού 53, Χαλάνδρι
Tηλ. 210 63 93 341,
Προπώληση Εισιτηρίων
Online μέσω πιστωτικής κάρτας www.artscenter.gr, www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά 210 72 34 567
Από τα Εκδοτήρια: Ticketservices Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)