Μετά από 1,5 χρόνο επιτυχημένης πορείας της μουσικοθεατρικής παράστασης “Passport project by Zp87”, ωρίμασε η ανάγκη και οι συνθήκες για να εξελίξουμε την παραστατική διαδικασία και να επικοινωνήσουμε με το κοινό μ’ έναν άλλο τρόπο, πιο άμεσο, πιο διαδραστικό.

Τις Κυριακές 4 και 11 Μαίου στις 9.00 μ.μ. θα παρουσιάσουμε το “Passport project” ως ανοιχτό εργαστήριο, εξηγώντας πώς χτίστηκε η παράσταση βήμα βήμα, ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει, εκφράζοντας την άποψή του για τα επίκαιρα  ζητήματα που τίθενται επί σκηνής, παρεμβαίνοντας με λόγο ή μ’ έναν καθαρά καλλιτεχνικό τρόπο.

Όσοι λοιπόν από τους θεατές  νιώσουν την ανάγκη, μπορούν να συμμετέχουν τραγουδώντας, λέγοντας ένα ποίημα, παίζοντας ή εκφράζοντας οτιδήποτε τους κινητοποιήσει μέσα από την ίδια τη διαδικασία. Γιατί τα θέματα που θέτει το “Passport project” μας αφορούν όλους, γιατί είναι σημαντικό όλοι μαζί να συνδιαμορφώνουμε την έκφραση και το λόγο και τους όρους επικοινωνίας.

Ο μετανάστης και το αναγκαστικά βίαιο ταξίδι του, γίνονται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από το λόγο, τη σκηνική δράση, τη μουσική και 20 διασκευασμένα τραγούδια – σύγχρονα, δημοτικά, παραδοσιακά και ethnic – τη διαδρομή και τα πάθη του ήρωα μέσα στον χώρο και τον χρόνο, αναζητώντας τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας.

Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Τραγούδι, κείμενα, ερμηνεία: Γιάννης Κωσταρής

Ηλεκτρ.μπάσο, αναλογικά εφέ, loops, piano: Απόστολος Καλτσάς

Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα
Φιλική συμμετοχή (ηχογράφηση) – νέυ: Νίκος Παραουλάκης
Video: shoot the band

Διάρκεια: 70 λεπτά

Παραγωγή: Zp87
 

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Γιάννης Κωσταρής

Σπούδασε στη Φιλοσοφικη σχολή, θέατρο στην Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και φωνή στο Εθνικό ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια Υποκριτικής και Φωνητικής στην Νέα Υόρκη στο HBC studio  και στο Jack Eppler’s Private Vocal Studio (NYU).’Εχει συνεργαστεί με διάφορες θεατρικες ομάδες και μουσικά σχήματα στην Αθήνα και στην Αμερική. Το 2011 δημιούργησε τον χώρο έκφρασης και τεχνών Zp87 και έγραψε την μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”, στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Απόστολος Καλτσάς

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ωδείο Τέχνης του Γιώργου Φακανά. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος «Υπόγεια Ρεύματα» κι έχει συνεργαστεί με τα  σχήματα «‘Ανεμος», «Τρίφωνο», τον Απόστολο Ρίζο, τον Dirk Pollak (Mecano), τον Θάνο Μικρούτσικο και πολλούς άλλους. Το  2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική  δουλειά με τίτλο «Μυθοτοπία» όπου συμμετέχει μια πλειάδα από τους καλύτερους  Έλληνες jazz μουσικούς, ενώ ερμηνεύουν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος κ.α. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά και συμμετέχει στη μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”.

Βαλεντίνη Σιόβα

Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Στην Αθήνα έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη  στα θέατρα: Αμόρε, Πορεία, Πόρτα, οδού Κεφαλληνίας και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Βερολίνο έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα drame Berlin και το σκηνοθέτη Johannes von Westphalen. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Zp87 και αυτή την περίοδο σκηνοθετεί τη μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”.